SpaceX, Starlink Uyduları İçin Yansımasız Kaplama Deneyecek

Bildiğim kadarıyla geliştirdikleri teknoloji sayesinde çift taraflı veri akışı sağlanabilecek. Sadece Starlink anteniyle de upload yapılabilecek.

Tamam da sen uydu yayını yapmış olacaksın, onun cezasını elon amca mı ödeyecek? Elon bu işin o kadar kolay almadığını anladı, farklı planlar geliştirmekte. Teknoloji otursun o zaman anlarız.

Ancak ne olursa olsun hükümetlerle işbirliğine gitmezse, kendisi de müşterileri de bu işi illegal yapıyor olacak. O nedenle her şeyin kayıt kuyut işleri bitmeden konuşmamak lazım.
Haklısınız ancak merak ettiğim bir nokta var. Mesut çevik'in dediği gibi bu iş için bir çanak anten ve receiver yeterliyse, adam riskini alıp kullanırsa bunu nasıl anlayacaklar? Ya da denildiği gibi pizza kutusu büyüklüğünde bir anten olsa da. Hadi sınırları zorlayalım ve bu arkadaşın yurt dışında yaşayan bir arkadaşı olsun, bu adam da parayı ona ödemesi üzere göndersin. Bunu anlamak da büyük bir problem diye düşünüyorum.

Problem kimsenin anlayıp anlamaması değil, problem bunun illegal olacak olması ve cezasının çok yüksek olması. Bilgisayar teknolojisi bu, IP üzerinden takip eder, bir şeyler yapar. Engellemek isteyen engeller...

Bu söylediğin şöyle bir şey; "ya ben çok iyi bir hırsızım kimse beni yakalayamaz, o nedenle ceza da kesemez".

Herkesin içi rahat olsun 42000 tane uyduyu uzaya gönderecek adam bu işin gerisini de halledecektir. Uygulama başlayın çok güzel olacak ve gayrı resmi olmayacak.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı