Speccy işlemci sıcaklık değerleri

Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Bir çok kişi bu programa bakarak işlemcisinin stok fan ile 0'a yakın değerlerde çalıştığını sanıyor.
Halbuki durum böyle değil. İşlemci sıcaklığını öğrenmek için AIDA64 Extreme Adition gibi güvenilir programlar kullanılmalıdır.

Buyurun farkı gözleriniz ile görün.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok boş bir program.

Forumda bazıları oyunlarda takılmalar yaşıyorum diyor, diyoruz işlemci sıcaklığını öğren. Allah bilir Speccy programı ile öğrenip söylüyorlar bize, 20 derece 27 derece. :D

"Sıcaklık en fazla 27 derece ama hala sorun devam ediyor yardımmm!!!!"

Benim işlemci 14 C idi bu programa göre. Asıl komik olan da şu;
Eskiden kullandığım HD3450 ekran kartımı da GDDR5 256 Bit olarak görüyordu bu program:D

Bir çok kişi bu programa bakarak işlemcisinin stok fan ile 0'a yakın değerlerde çalıştığını sanıyor.
Halbuki durum böyle değil. İşlemci sıcaklığını öğrenmek için AIDA64 Extreme Adition gibi güvenilir programlar kullanılmalıdır.

Buyurun farkı gözleriniz ile görün.
Adamı ve Yamyamı gudurtmayın:D
Hiçbir program gerçekte ısı ölçmez. Gerçekte ısıları özel br ısı algılayıcısı ölçer. Bu ısı algılayıcısı BIOS'a direk bağlantılıdır. Güvenilir olarak ısıları görmek istiyorsanız BIOS içerisine bakın ya da resimdeki gibi harici ısı ölçme noktası olan, güvenilir bir derece cantigrat termometresi alın:mad:

Bu derecenin metal ölçüm ucunu ısı ölçmek istediğiniz noktaya değdirip bekleyin ve sabit ısı değerini gözlemleyin. Ondan sonra da programlarla kıyaslayın.
Ben kaç yıldır speccy ile ölçüm yaparım bir gram bile sapma görmedim.
Ayrıca ölçümlerine bir bak. Çekirdek ısıları 6'C civarında olan bir sistemde toplam ısı ortalaması 27'C olmaz. YAMYAM mı kandırıyorsunuz.

HIRR GIRR HARRR:mad:

Değerleri topla ve ortalamasını al bakiim hata var mı.
Benim sistemde neden hata olmuyo da sizlerin sistemde oluyor anlamıyorum:)

Kendim yaptım soğutma sistemini yani kafama göre soğutma sistemi kurdum kasaya..
Speccy dahil 3 programla daha ölçtüm hepsi aynı dereceyi gösterdi..
Anakart 15
Ekran kartı 27
İşlemci 34 ten aşağı düşmedi..
4 Hdd var sistemde en düşüğü 18 en yükseği 23 dereceye düştü yamyam arkadaşlar görmüştür hava ile soğuttuğum sistemin ısı değerlerini face,twitter veya chipte :)
3 programda yanılmaz herhalde ?
O programlara üstekide dahil...
:)

Kendim yaptım soğutma sistemini yani kafama göre soğutma sistemi kurdum kasaya..
Speccy dahil 3 programla daha ölçtüm hepsi aynı dereceyi gösterdi..
Anakart 15
Ekran kartı 27
İşlemci 34 ten aşağı düşmedi..
4 Hdd var sistemde en düşüğü 18 en yükseği 23 dereceye düştü yamyam arkadaşlar görmüştür hava ile soğuttuğum sistemin ısı değerlerini face,twitter veya chipte :)
3 programda yanılmaz herhalde ?
O programlara üstekide dahil...
:)
Bu'dur.
Sistemde hata yoksa, tüm programlar aynı, ya da çok yakın değer göstermelidir.

Yok be yamyam abim piyasadaki güvenilir programları indir hepsi ile ölç ya 1-2 derece şaşar yada hiç şaşmaz hepsi aynı şeyi gösterir :)

- - - Güncellendi - - -

Bu'dur.
Sistemde hata yoksa, tüm programlar aynı, ya da çok yakın değer göstermelidir.
Abim biliyon ben arşivciyim,birde ben takıntılı adamım,pcde hata.Yolunda gitmeyen bişey olunca rahat uyuyamam duramam :D
Kis e bile her yıl para ödüyom sistem adam gibi çalışsın diye ve çalışıyor :D
Dört dörtlük olacak benim için bilgisayarım :)

Yok be yamyam abim piyasadaki güvenilir programları indir hepsi ile ölç ya 1-2 derece şaşar yada hiç şaşmaz hepsi aynı şeyi gösterir :)

- - - Güncellendi - - -

Abim biliyon arşivciyim birde ben takıntılı adamım pcde hata yolunda giden bişey olmayınca rahat uyuyamam duramam :D
Kis e bile her yıl para ödüyom sistem adam gibi çalışsın diye ve çalışıyor :D
Aynen adamım. Isırdım yanaklarından (Yamyam öpmesi)
Bir program, sadece ısı diyodundan aldığı değerleri sadece ekrana yazar. Gerçekte ısı algılayıcıları elektronik bir elemandır. Bu elemanlar çok miniktir ve aletlerin biryerlerinde saklanmıştır. Gözle görülemez:)

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı