SpeedFan ve Aida64 CPU Sıcaklığı

Emre KARAN

Megapat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Matematik Öğretmeni
Hangisine inanmalıyım? (CPU Sıcaklığı) SpeedFan neden bu kadar uçuk değerler gösteriyor ?

66.png

Bazı h81 chipset anakartlarda kullanılan nuvoton model sensorlerin sıcaklık değerleri başka yazılımlar tarafından hatalı okunabiliyor. Eğer sizde h81 chipsetli bir anakart kullanıyorsanız en iyi msi command center kullanmanız. Mesela benim h81-gamerla ilgili en doğru değerleri asusun kendi yazılımı olan suite III veriyor.

Bu tür yazılımlar genelde doğru sonucu vermezler. Aida64'e güvenebilirsiniz. Sıcaklıkta şu an sorun yok ancak yükte durum nasıl?

666.png

Yarım saat ultra ayarlarda CS:GO sonrası değerlerdir. ( Belkide hiç yoramamışımdır sistemi ancak değerlere bakınca hiç inandırıcı gelmiyor. )

Bazı h81 chipset anakartlarda kullanılan nuvoton model sensorlerin sıcaklık değerleri başka yazılımlar tarafından hatalı okunabiliyor. Eğer sizde h81 chipsetli bir anakart kullanıyorsanız en iyi msi command center kullanmanız. Mesela benim h81-gamerla ilgili en doğru değerleri asusun kendi yazılımı olan suite III veriyor.

Evet hocam anakartım H81M-P33. Msi command center doğru sonuçlar veriyorsa onu kullanayım ?

Hocam dediğim gibi ben asusun kendi yazılımını kullanıyorum. Çünkü aida 64 anakart sıcaklığını okuyamıyor, hw monitorde 120-110 derece arası gösteriyor.

heat.png

Bende ki durum bu şekilde. Aida 64 anakart sıcaklığı hariç diğer ısıları doğru gösteriyor. Büyük ihtimalle sizdeki aida64 değerleri doğrudur. En fazla 1-2 derece hata payı vardır. İsterseniz msi command center'ı da bir deneyin.

Program hakkını veriyor. Gerçekten beğendim. Ayrıyeten CPU Fanıda kontrol edebiliyorum. ( Zalman Z3 ) Keşke diğer fanlarıda kontol edebilsem. ( Heralde diğer fanlar molex ile bağlandığı için kontol edemiyorum. )

6.png

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı