Speedtest internet hızını yanlış ölçüyor

Hocam bende Superonline kullanıyorum bende de aynı şey var 40 Mbps paketteyken 75 80 download falan çıkıyordu Speedtest'de ama Steam oyun indirirken 4 MB falandı. Şimdi 75 yaptım paketi Speedtest yapınca 130-140 download arası çıkıyor ama oyun indirirken 7 MB falan.
 
Windows’a göre de hızınız yüksek. Bu aralar benim hızım da tarifemden fazla. 200Mbps yerine 360Mbps civarında bir hız alıyorum testlerde.

Eki Görüntüle 844274
Sansüronline dümeni. Benim speedtest hızım 700mb lere kadar çıkıyordu lakin bir youtube videosu kb ile iniyordu. Zor kurtuldum

 
Superonline abonelerinde böyle bir durum var, genellikle SOL ağı içinde yüksek hızla geziniyorsunuz bu da Speedtest sunucsu SOL seçilince böyle çılgın hızlar çıkartıyor, arkadaşların da dediği gibi SOL ağı dışında size söylenilen hıza ulaşabiliyorsanız bir sorun yok.
 
Ben de 35 internet hızım. Xbox'ta 40 Mbps, Speedtest'e 3 Mbps, Steam ve Epic'te 35 Mbps. Hangisine güvensem bilemedim. Speedtest bazen doğru ölçüp 35 diyor bazen 3 Mbps diyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim 90mbps indirme hızım var(oyunları bu hızda indiriyorum) ama tüm speedtest siteleri ilk 50mbps diyip sonra 8mbbps kadar düşüyor ve bu olay eski modemi değiştirdikten sonra oldu
 

Geri
Yukarı