Splitter önerisi olan var mı?

Emre@06

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese iyi forumlar. Benim sıkıntım splitter ile ilgili (telefon hattını modem ve telefon olarak ikiye bölen cihaz). Ttnet'in 24 mbit fiber tarifesine aboneyiz, evde Tivibu bağlı ve Airties 5650 modem ile beraber gelen splitterı kullanıyorduk. Geçen aya kadar bir sıkıntı yoktu fakat geçen ay Tivibu cihazı her kanalı 5 saniye gösterdikten sonra görüntü donuyordu. Ttnet ile görüştük sorunun splitter kaynaklı olabileceğini söylediler, biz de splitterı bunla değiştirdik. Tivibu normale döndü fakat bu sefer de 24 mbit olan hızım 5 mbite düştü. Önceki splitterın üzerinde dsl splitter yazıyordu. Yenisinde ise adsl splitter yazıyor, sizce herhangi bir fark oluşur mu? Bu splitterı alsam sorun düzelir mi ?

Arkadaşım senin için küçük çaplı bir araştırma yaptım gerçi biraz uzun süre olmuş konu açalı umarım çözmüşsündür . Ben ise şöyle çözüm önerecektim hattı splitter olmadan modeme bağlaman ve hız testi yapman ve sonra splitter kullanarak test yapman problem varsa farklı splitter kullanman iki splitter arasındaki fark bobin - trafo farkı olabilir trafolu splitterlar daha iyi aklında bulunsun , iyi forumlar.

Zaten hızı düşünce kabloyu direk hatta bağladım hız normale döndü. Telefonun çalışıp çalışmaması çok önemli değil ama splitter olmadan hattaki parazitlenmenin modeme zarar verebileceğini düşünerek diğer linkteki splitterı aldım. Hız şimdi normale döndü ama Tivibu' da az da olsa mozaiklenme devam ediyor. Sizce splittersız kullansam bir zararı olur mu? Zaten ülkemizde doğru düzgün splitter bulmak da mesele. O yüzden konuya uzun süredir cevap yazılmıyor sanırım.

Kimse yanlış anlamasın bence ülkemizde daha çok sonuca odaklı işler işleniyor , yani belkide konunuz 200 tl lik splitter önerisi olsaydı yorum gelebilir di yada bu tarz bilgi portalları işimi gördüm çıkayım olarak görülüyor. ( şahsi fikrim tartışmaya sebebiyet vermesini istemiyorum sesli düşündüm ) arkadaşım şöyle devam edeyim ben yıllardır splitter olmadan bağlanım yapıyorum zarar gördümü modemim bence kesinlikle hayır , belki zaman zaman yorulmuş olabilir ama ben zarar gördüğünü düşünmüyorum. Lakin dilerseniz üreticinize bir mail atabilirsiniz hem sonrasında müşteri olarak memnuniyetinizi de belirtirsiniz konudan :) , iyi forumlar.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı