Sürprizbozan [Spoiler] Metro Exodus alternatif sonlar var mı?

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Benim bildiğim 2 var.
Artyom hayatta kalıyor.
Artyom hayatını kaybediyor.

Kimseyi öldürmeden bayıltarak ilerlemen gerekiyor.
Ben oynarsam öyle yapacağım
Öldürebilirsin ama herkesi öldürmesen daha iyi olur, mermi israfı. En önemli yapmaman gereken şey sivilleri öldürmemek. Sana saldıranları öldürürsen bu oyunun sonunu etkilemiyor.
Miller sonda ölüyor, bunu engellemenin bir yolu yok. Artyom ve arkadaşları kurtuluyor.

Miller ve Artyom ölüyor.
Şöyle bir ekleme yapayım. Sizin yanınızdaki silah arkadaşlarınız da yaptığınız kötü hareketlerden dolayı grubu terk edebiliyor ve ölebiliyorlar.

Hocam temelde insan öldürmemek lazım hatta gruptaki kişilerin sizle konuşması değişebiliyormuş.

İnsan gruplarının oralara gece giderseniz insan öldürmeden bitirebilirsiniz ama o da çok zor.
bir yerde insan öldürdüğümüz için grup arkadaşımızın o bölgede aşık olduğu kız bizi kovuyor ve grup arkadaşımızı sakat bırakıyor

İnsan gruplarının oralara gece giderseniz insan öldürmeden bitirebilirsiniz ama o da çok zor.
bir yerde insan öldürdüğümüz için grup arkadaşımızın o bölgede aşık olduğu kız bizi kovuyor ve grup arkadaşımızı sakat bırakıyor
Ben oyunu oynamadan kendim ne kadar spoiler yemişim ama bana göre sonu ilk 2 oyuna göre basit.

Ben oyunu oynamadan kendim ne kadar spoiler yemişim ama bana göre sonu ilk 2 oyuna göre basit.
Hepsi aşağı yukarı aynı zorlukta gibi. Bu oyun sadece diğerlerinden bir tık daha zor geldi bana. Boss savaşı ve değişik türde canavarlar, yukarı çıktığımız için S.T.A.L.K.E.R. havası da vardı.

İlk oynadığımda ben de seninkiyle aynı sonda bitirmiştim. Aradan bir süre geçtiğinde en üst zorluk seviyesinde diğer sonla bitirmeyi başardım. Gizlilik esaslı oynarsan ve öldürmek yerine bayıltmayı tercih edersen o sona ulaşabiliyorsun. Artı olarak bazı opsiyonel görevler var, gemide esir tutulanları serbest bırakmak gibi. Onlar da etki ediyor. Bir de işte ayıcık ve gitar görevlerini yapmıştım.

İlk oynadığımda ben de seninkiyle aynı sonda bitirmiştim. Aradan bir süre geçtiğinde en üst zorluk seviyesinde diğer sonla bitirmeyi başardım. Gizlilik esaslı oynarsan ve öldürmek yerine bayıltmayı tercih edersen o sona ulaşabiliyorsun. Artı olarak bazı opsiyonel görevler var, gemide esir tutulanları serbest bırakmak gibi. Onlar da etki ediyor. Bir de işte ayıcık ve gitar görevlerini yapmıştım.
Ben bıçaklayarak geçtim birçok askeri sinirlendiğimde. Farkettim ki bu olay çok etkilemiyor. Yapmamak gereken temel 2 şey var, bunları yaparsan hiçbir şekilde iyi sonla bitiremiyorsun.
  • Sivil öldürmek
  • Teslim olanları öldürmek
Eğer iyiliğini yükseltmek istiyorsan yan görevlerde çocuğa ayıcığını götürmek, hapistekileri kurtarmak gibi yan aktivitelerle de artırabiliyorsun.

Ben bıçaklayarak geçtim birçok askeri sinirlendiğimde. Farkettim ki bu olay çok etkilemiyor. Yapmamak gereken temel 2 şey var, bunları yaparsan hiçbir şekilde iyi sonla bitiremiyorsun.
  • Sivil öldürmek
  • Teslim olanları öldürmek
Eğer iyiliğini yükseltmek istiyorsan yan görevlerde çocuğa ayıcığını götürmek, hapistekileri kurtarmak gibi yan aktivitelerle de artırabiliyorsun.
Zorda kaldığımda ve mecbur kaldığımda ben de silah sıktım ama emin değilim dediğiniz gibi de olabilir. Mesela bazı görevlerde illaki silah kullanmak zorundayız.
Yine de yeni bir oynayış tarzıyla bitirmek için mümkün olduğunca az kullanmıştım silahı :D
Özellikle şu ormanın çocuklarının olduğu bölümde neredeyse hiç silah kullanmamak lazım diye hatırlıyorum. İlk oynadığımda biraz kıyım yapmış olabilirim. Sonrasında teslim olduklarında vurmadım onlara ancak o bölüm yine de kötü sonla bitti. Oyunun sonunu da etkiliyor doğal olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı