İnceleme [Spoiler yok] Dying Light 2

Merhaba, bu yazımda herhangi bir spoiler vermeden Dying Light 2 hakkındaki yorumlarımı ve genel incelememi yapacağım.
Öncelikle ben bu oyunu 4 günde toplam 21.8 saat oynayarak bitirmiş bulunmaktayım. Süre kısa geldiyse korkmayın birazdan anlayacaksınız. İlk oyunla karşılaştırmam gerekirse öncelikle renk paleti bakımından oyunu düzeltmişler yani gri bir ekranda sürekli koşmuyorsunuz. Mekanlar sizi içine çekiyor. İlk oyun ile arasında ilk oyunu oynamanız lazım dedirtecek bir bağ mevcut değil. Yani rahatlıkla ilk oyunu oynamadan da oynayabilirsiniz. İlk oyuna olan göndermeler de yok değil tabii ki.
Buglar:
Herkesin merak ettiği konu budur. Şimdi oyunda bulunan nesnelere tutunup yukarı çıkma mevzusundan kaynaklı 1 kez bug ile karşılaşıp dünyanın altına girdim ama bu tamamen benim inadımdan ve oyunun mekaniklerini tam kavrayamamamdan kaynaklı. Oyunun bitiş kısmında da kısmen bir bug mevcut onu da space tuşuna basılı tutarak çözdüm. Spoiler olmayacağından ötürü bu bug tam olarak ne size söyleyemeyeceğim.
Fizikler:
Oyundaki fiziklere denecek hiçbir şey yok. Alışmam uzun sürdü yaklaşık 5 saat kadar falan ama bu ilk oyundaki fiziklere olan aşinalığımdan kaynaklı. Otomatik sistemi (otomatik olarak tutunma vesaire) kavramam zamanımı aldı. Bir kere alıştıktan sonra yağ gibi aktı zaten.
Hikaye:
Hikaye hakkında spoiler vermeden yapabileceğim tek inceleme ilk oyuna göre daha çok içine çeken bir yanının olması. Diğer konularda sanki biraz tahmin edilebilir kalmış gibi geldi bana ama bazı noktalarda gerçekten insanı şoka uğratıyor.
Seçimler:
Şimdi oyunu bilmeyenler için oyunda bazı seçimler oluyor. Bu seçimler haritayı çok da olmasa da değiştiriyor. Size bazı kolaylıklar sağlıyor denebilir. Bazı seçimler var ki hikaye ilerleyişini değiştiriyor bu seçimlerin bazılarında direkt olarak hangisini seçeceğim belliydi lakin bazılarında gerçekten insanı arada bırakıyor. Süreli olanlar daha kritik oluyor anladığım kadarıyla ve bir, iki tane süreli seçimde oyunu durdurup biraz daha analiz yapıp öyle seçim yaptım. Gerçekten sizi strese sokuyor.
Loot Sistemi:
Oyunda ana hikayeden giderken hikayelerin son adımlarını yapmadan önce sizi uyarıyor, bütün toplanabilir şeyler gidecek diye. Ben şahsen görevi yaparken bir yandan da bütün ganimetleri toplayarak yapmaya çalıştım bu da benim oyun süremi uzatan bir şey oldu lakin eğer dövüş konusunda iyi değilseniz ganimetleri toplamadan oyunu geçmek ızdırap haline gelebiliyor yani en azından ben ganimetleri toplamama rağmen zorlandığım kısımlar oldu.
Yan görevler:
Şimdi yan görev olarak ele alabileceğimiz birkaç tür var ama benim gözümde en temel 2 adet yan görev bulunmakta bunlar: anomaliler ve yan görev vericiler.
Şimdi Anomalileri de hesaba katarsak toplamda 10-12 adet yan görev yapıp öyle 21.8 saatte oyunu bitirmiş bulundum. Sadece yan görev vericileri düşünürsek ise toplamda 3-4 adet yan görev yapmış bulunmaktayım. Yapmış olduğum yan görevler de açıkçası ilgimi çeken yan görevlerdi, kendimi Müge Anlı gibi bile hissettim yani.
Sonuç:
Oyunu almayı düşünüp maddi durumu el veren kişiler mutlaka oyunu almalı bence ama onun haricinde oyunu almak için indirimleri bekleyebilirsiniz özellikle de Epic Games kuponları gibi. Oyuna olan beklentim gerçekten büyüktü ve bu beklentileri ben şahsi olarak almış bulunmaktayım. Yorumlarda olası spoilerlara karşı dikkatli olun lütfen, iyi Sosyaller!
Eğer oyunu bitirmiş ve şehri yok etmiş iseniz ana ekranda Devam Et butonuna bastığınızda karşınıza yapmadığınız görevleri yapabileceğinizi bildiren ama bunun için bazı seçimlerinizi geri aldığını belirten bir ekran gelecek ve son bölüm başlamadan hemen öncesine geri atacak sizi. Diğer tercih konusunda ne yazık ki bilgim yok.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı