Spor boy kısaltır mı?

sigurdd

Hectopat
Arkadaşlar ben 14 yaşındayım, boyum 169. Fitnessa başladım 2 ay gittim ancak boy kısaltır dedikleri için tekrardan bıraktım, tekrar başlamayı düşünüyorum. Halter gibi şeyler yok dumbell, bench-press ve bacak antremanları gibi şeyler var.

Boy kısaltma olayları yalandan ibaret. Hatta büyüme hormonunu tetikleyeceği için boyun daha çok uzayacaktır.

Deadlift gibi şeyler yapmazsan sorun olmaz ağırlık altına girmemelisin basitçe ki doğru yapılırsa onlarda yararlı ama yine de girme, vücut ağırlığıyla yapacağın hareketler boyuna yararı bile olabilir.

Deadlift gibi şeyler yapmazsan sorun olmaz ağırlık altına girmemelisin basitçe ki doğru yapılırsa onlarda yararlı ama yine de girme, vücut ağırlığıyla yapacağın hareketler boyuna yararı bile olabilir.
Ağırlık altına derken, bench press yaparkende ağırlık altına girmiş oluyoruz, ense press yaparkende.

Haltercilerin çoğunun boyunun kısa olmasının sebebi boyu kısa olanların bu spora daha yatkın olmasıdır. Deadlift benzeri hareketler de boyunuza olumsuz etki yapmaz.

Ağırlık altına derken, bench press yaparkende ağırlık altına girmiş oluyoruz, ense press yaparkende.

hocam deadlift de mesela direk ağırlık baskı yapıyor tam detaylı bilmiyorum ama zaten doğru yaparsan zararı olmaz, benchde yapılan hareketler boyuna etki etmesi imkansız.
Arkadaşın dediği gibi ise deadlift te sorun yaratmaz.

İki halter kaldırmayla boy uzaması durmuyor öyle bir şey yok. Abartıdan ibaret. Haltercilerin hayatı öyle geçiyor. Onların ki fiziki yapılarının o spora elverişli olmasından kaynaklı öyle kısa gözüküyorlar.
Spor faydalıdır, yerinde ve zamanında yapılması önemlidir.

hocam deadlift de mesela direk ağırlık baskı yapıyor tam detaylı bilmiyorum ama zaten doğru yaparsan zararı olmaz, benchde yapılan hareketler boyuna etki etmesi imkansız.
Arkadaşın dediği gibi ise deadlift te sorun yaratmaz.

Ya hocam deadlift uzamaya engel olmaz hatta daha dik bir duruş için fayda sağlar ama squatta üstüne bar alıyorsun bu gelişimini engelleyebilir. Bence olması gereken anatomiye aykırı hareketlerin min ağırlıklarla yapılmasıdır.
@tonystark007 profesyonel sporcular gibi çok ağır yüklerin altına girmezse olumsuz etkisi olmaz.

Tam sen bunu yazmadan önce açıklama yazdımm :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı