Spor programı nasıl olmalı?

uğurcan88

Decapat
Daha fazla  
Boy 168.
Kilo 78.
Program yapmaktan ve spordan pek anladığım söylenemez hedefim 60-65 kilolara düşüp kas yapmak.
Hastalıklardan dolayı son zamanlarda evimde çok zaman geçirdiğimden bir standart 68 kiloluk ağırlık seti almıştım içinde halter, bandıl (yazılışını tam bilmiyorum) var sadece. Son 1 aydır setle bir şeyler yapmaya çalışıyorum fakat program falan yapmadım.
Önerdiğiniz program var mı?
Çok kuru beslenmediğim sürece ağır hafif beslenme fark etmez önerdiğiniz alet vs. varsa alabilirim. Spor salonuna gitmek istemiyorum.

Boy 168.
Kilo 78.
Program yapmaktan ve spordan pek anladığım söylenemez hedefim 60-65 kilolara düşüp kas yapmak.
Hastalıklardan dolayı son zamanlarda evimde çok zaman geçirdiğimden bir standart 68 kiloluk ağırlık seti almıştım içinde halter, bandıl (yazılışını tam bilmiyorum) var sadece. Son 1 aydır setle bir şeyler yapmaya çalışıyorum fakat program falan yapmadım.
Önerdiğiniz program var mı?
Çok kuru beslenmediğim sürece ağır hafif beslenme fark etmez önerdiğiniz alet vs. varsa alabilirim. Spor salonuna gitmek istemiyorum.
Amacınız yağ yakmaksa esmer veya basmati pirinçle beraber tavuk göğsü önerimdir. Yanınada yoğurtla veya sütle yulaf yersiniz.Bunlarıda meyve ve sebzeyle destekleyip kalori hesabınızı düzgün yaptınız mı yağ yakacağınızı düşünüyorum.Daha önce ağırlık kaldırma gibi sporları yaptınız mı ? Ona göre bölgesel ya da bileşik (birden fazla bölge) hareketler içeren bir program önereceğim.

Amacınız yağ yakmaksa esmer veya basmati pirinçle beraber tavuk göğsü önerimdir. Yanınada yoğurtla veya sütle yulaf yersiniz. Bunları da meyve ve sebzeyle destekleyip kalori hesabınızı düzgün yaptınız mı yağ yakacağınızı düşünüyorum. Daha önce ağırlık kaldırma gibi sporları yaptınız mı? Ona göre bölgesel ya da birleşik (birden fazla bölge) hareketler içeren bir program önereceğim.

Daha önce ağırlık kaldırma yapıyordum fakat 12-13 yaşlarımda 7.5 kiloyla falan yapıyordum sitenin spor salonunda. Yaklaşık 3-4 ay yapmışımdır en fazla.
Bir de haftada 5-6 defa 1-2 saat dağ bisikletine bisikletine biniyorum ve merdiven vs. iniyorum. Bacaklarımdaki kaslar çok iyi sanırsam.
Sanırım yağ yakarken kas yapmak zormuş bu yüzden ilk amacım yağ yakmak olacak sanırım.

Daha önce ağırlık kaldırma yapıyordum fakat 12-13 yaşlarımda 7.5 kiloyla falan yapıyordum sitenin spor salonunda. Yaklaşık 3-4 ay yapmışımdır en fazla.
Bir de haftada 5-6 defa 1-2 saat dağ bisikletine bisikletine biniyorum ve merdiven vs. iniyorum. Bacaklarımdaki kaslar çok iyi sanırsam.
Sanırım yağ yakarken kas yapmak zormuş bu yüzden ilk amacım yağ yakmak olacak sanırım.
Yağ kaybedilip kas kazanılabilir.

Aynı anda yağ yakılıp kas kazanılabilir ama protein,karbonhidrat ve yağ gramajınızı ayarlamanız lazım ve kalorilerde çok düşük alım yapmamanız lazım harcadığınız kaloriden max 400,500 az yapacaksınız. Program olaraksa evde yapacaksanız 1 ay
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
burdaki hareketleri öneririm benim çok işime yaramıştı.Sonrasında halter ve dambıl setinizle hangi bölgelerinizi (göğüs,bacak,kol,bilek vesaire) çalışmak istiyorsanız internette onlarca hareket var istediğinizi seçip bölgeleri gün gün ayırırsınız her bir bölge için haftada 16-20 set arası yapsanız yeter.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı