Spor programı önerisi

• Konuyu başlatan 370z
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 302
İlk ayım olacak. Geçmişte split çalışırken spor sürem çok düşük kalıyordu eğer uzun program yapabilirsek tercihim split olur ama fullbodyde uyar yani.

Tabii hocam ortalama bir fizikten kastım yağ oranımın daha düşük olduğu spor yapmayan ama sağlıklı beslenen diyebileceğimiz ortalama bir insan vücudu. 1 yıl gibi bir sürede kaslı bir vücut hedeflemek yanılsamadan başka bir şey olmaz. Teşekkürler.

1 yıl içerisinde istediğin fizikten çok daha iyi yerlere geleceksin emin ol. Sporla ilgisi olmayan insanlar nasıl yaptığını soracaklar. Benim kastım, spor ile ilgili olup. Bir bakış ile eksik bölgelerini anlayabilip eleştirecek insanlar içindi. Yoksa, 1 yılda kayda değer bir kütle koyarsın. Çünkü, günümüzde ki insanların çok hantal bir yaşam sürmesinden dolayı. Kas fiberleri tip1 seviyesindedir. Yani küçüktür. Tip 2 kas fiberine dönüşmek için can atıyordur adeta. O yüzden. Bodybuilding sektöründe şu terim kullanılır. Starter muscle veya baby muscle gains. Çünkü ilk 1 yıl neredeyse, ne kadar kötü idman atarsan at. Yine de popülasyonun %80ninden iyi hale geleceksin. 1 yıl derken lafın gelişi. Birinin genetikleri ve imkanları çok iyidir. Baby gainsleri 8ay da alır. Diğeri 20 ayda alır.

1 yıl içerisinde istediğin fizikten çok daha iyi yerlere geleceksin emin ol. Sporla ilgisi olmayan insanlar nasıl yaptığını soracaklar. Benim kastım, spor ile ilgili olup. Bir bakış ile eksik bölgelerini anlayabilip eleştirecek insanlar içindi. Yoksa, 1 yılda kayda değer bir kütle koyarsın. Çünkü, günümüzde ki insanların çok hantal bir yaşam sürmesinden dolayı. Kas fiberleri tip1 seviyesindedir. Yani küçüktür. Tip 2 kas fiberine dönüşmek için can atıyordur adeta. O yüzden. Bodybuilding sektöründe şu terim kullanılır. Starter muscle veya baby muscle gains. Çünkü ilk 1 yıl neredeyse, ne kadar kötü idman atarsan at. Yine de popülasyonun %80ninden iyi hale geleceksin. 1 yıl derken lafın gelişi. Birinin genetikleri ve imkanları çok iyidir. Baby gainsleri 8ay da alır. Diğeri 20 ayda alır.
Kral Sen aynı ChatGPT gibi konuşuyorsun he.

Öncelikle tip 1 kas lifleri tip 2 kas liflerine dönüşmez yapısal olarak yavaş kasılan ve hızlı kasılan kas lifi ayrımıdır. Tip 1 kas lifleri daha hızlı kasılmaya elverişli olduğu için daha fazla yorulur. tip 2 kas lifleri yavaş ve stres anında kasılmaya yatkın oldukları için daha zor yorulurlar.

Tip1 kas lifleri ortalama 10-30 sn arasında dinlenirken ( afaki değerler veriyorum ), Tip 2 kas lifleri ise daha uzun dinlenme ihtiyaç duyarlar.

Tip1 kas lifi ve Tip2 kas lifi dönüşümü hakkında :
Genelde tip1 kas lifleri ve tip2 kas lifleri yoğunluğu genetik olarak belirlenir. Spor yapılırsa yapılan sporun ( Futbol, basketbol, halter ... ) branşına göre dağılımı değişebilir. daha teknik ve bilimsel bir konudur uzun uzun yazmak beni yoruyor. kusura bakma.

Konu sahibi açısından :
Konu sahibi kişi şuan fitness seviyesindedir. Kas yoğunluğu bilinmemektedir. sürekli devam ettiği sabit bir branşı bulunmamaktadır. Bu durumda kas lifi dağılımı bize zamanla ve tecrübe ile gösterecektir ortalama 6 aylık bir süreçtir.

Öncelikle tip 1 kas lifleri tip 2 kas liflerine dönüşmez yapısal olarak yavaş kasılan ve hızlı kasılan kas lifi ayrı mıdır? Tip 1 kas lifleri daha hızlı kasılmaya elverişli olduğu için daha fazla yorulur. Tip 2 kas lifleri yavaş ve stres anında kasılmaya yatkın oldukları için daha zor yorulurlar.

Tip1 kas lifleri ortalama 10-30 sn arasında dinlenirken ( afaki değerler veriyorum ), tip 2 kas lifleri ise daha uzun dinlenme ihtiyaç duyarlar.

Tip1 kas lifi ve tip2 kas lifi dönüşümü hakkında:
Genelde tip1 kas lifleri ve tip2 kas lifleri yoğunluğu genetik olarak belirlenir. Spor yapılırsa yapılan sporun ( futbol, basketbol, halter... ) Branşına göre dağılımı değişebilir. Daha teknik ve bilimsel bir konudur uzun uzun yazmak beni yoruyor. Kusura bakma.

Ben bunca zamandır tip1 kas fiberlerin zamanla tip2ye dönüştüğünü gördüm ve okudum. Yeni bir çalışma yapıldıysa üstün körü anlatırsan çok iyi olur. Bilgi bilgidir. Spor bilimleri okuduğum için işime yarar.

Ben bunca zamandır tip1 kas fiberlerin zamanla tip2ye dönüştüğünü gördüm ve okudum. Yeni bir çalışma yapıldıysa üstün körü anlatırsan çok iyi olur. Bilgi bilgidir. Spor bilimleri okuduğum için işime yarar.
bir hatamı düzeltmek istiyorum
Tip 1 kas lifleri yavaş kasılır
Tip2 kas lifleri ise daha hızlı kasılır.

Tip1 kas lifleri kendi içerisinde : tip1a tip1x .... dallanıp budaklanan yapıya sahiptir.
Tip 2 kas lifleri kendi içerisinde aynı şekilde dallanıp budaklanır.

Tip1 kas lifleri atletik branşlarda önem kazanırken
Tip2 kas lifleri daha çok kuvvet ve patlayıcı kuvvet gerektiren spor branşlar içindir.

Tip1 ve Tip2 kas lifine dönüşüm çok çok az miktarda olduğu için bizim gibi spor bilimcileri açısından önemi yoktur.

Senin bahsetmiş olduğun konu Tip1 kas lifinin Tip1a veya Tip1x gibi kas liflerine dönüşümü olabilir.

bir hatamı düzeltmek istiyorum
Tip 1 kas lifleri yavaş kasılır
Tip2 kas lifleri ise daha hızlı kasılır.

Tip1 kas lifleri kendi içerisinde : tip1a tip1x .... dallanıp budaklanan yapıya sahiptir.
Tip 2 kas lifleri kendi içerisinde aynı şekilde dallanıp budaklanır.

Tip1 kas lifleri atletik branşlarda önem kazanırken
Tip2 kas lifleri daha çok kuvvet ve patlayıcı kuvvet gerektiren spor branşlar içindir.

Tip1 ve Tip2 kas lifine dönüşüm çok çok az miktarda olduğu için bizim gibi spor bilimcileri açısından önemi yoktur.

Senin bahsetmiş olduğun konu Tip1 kas lifinin Tip1a veya Tip1x gibi kas liflerine dönüşümü olabilir.
Evet olabilir. Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı