Spor salonuna yazılmak öz güven eksikliğine iyi gelir mi?

Benim gideceğim yer düzgün bir yer zaten. Daha önce (5 yıl) aynı yere gitmiştim, çok düzgün insanlar geliyordu.

Eğer aşırı zayıf veya kiloluysan iyi gelir tabi. Ama normal bir vücudun varsa çözümü başka yerde araman daha mantıklı gibi. İnsanlarla rahatça konuşabileceğin, iletişim kurabileceğin ortamlara girmeye çalış. Atıyorum bir hobinle ilgili bir kulüp veya organizasyon olabilir. Ayrıca kekemelik için terapiler de var, eğer ciddi boyuttaysa onalara da bakabilirsin. Sadece spora aşırı anlam yüklemeye gerek yok.

Amacım fiziksel ve psikolojik rahatlamak aslında ilk etapta.

Benim küçüklüğümden beri kekemelik sorunum var ve bu öz güvenimi ciddi şekilde etkiliyor. Kendimi spora versem zamanla kendimde öz güven artışı hisseder miyim?
Dostum evet bir miktar yarayabilir fakat ne kadar vücut da yapsan kafanda bitiremedikten sonra bir işe yaramaz. Psikoloğa gitmeni tavsiye ederim. Konuştukça rahatlarsın.

Testosteron hormonu psikolojik olarak kişinin kendine güven duygusunu artırıyor. Spor yaparak hem bedeninizi güçlendirmiş olup hem de testosteron seviyenizi artırmakla beraber kendinize olan güven duygunuzu da artırmış oluyorsunuz.

Bir de kendine olan güvensizlik duygusu,insanlara çok fazla bir anlam yüklediğin için olabilir. Unutma! Dışarıda gördüğün insanların çoğu seni umursamıyorlar. Kendini kasmamaya çalış. Buradan verebileceğim tavsiye anca bu kadar olur. Seni tanımıyorum ne de olsa.

Benim küçüklüğümden beri kekemelik sorunum var ve bu öz güvenimi ciddi şekilde etkiliyor. Kendimi spora versem zamanla kendimde öz güven artışı hisseder miyim?
Kesinlikle büyük farkı oluyor, hayatımın çoğunluğunu kilosuzum diye ağlayarak geçirdikten sonra spora başlamaya karar verdim, vücut iyileşince özgüvende artıyor insanların sana karşı bakışı da. Eskiden ciddiye bile alınmazken şuan konuştuğum çoğu kişi pozitif ve saygılı gözle bakıyor.

Spora gitmek öz güven eksikliğine karşı etkili olur tabii. Hem vücudun iyileştiği için kendine güvenin artar hem de kafan dağılmış olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…