Spor salonunda ilk gün ve devamında ne yapılmalı?

F4nsly

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
gtx 1660s 16gb i5 10400f 165 hz
Arkadaşlar, çok kısa bir zaman içinde başlayacağım ama ne yapacağımı bilmiyorum. Mesela yanıma ne almalıyım? Maymuna anlatır gibi, ilk gün başlayan birisinin ne yapması gerektiğini anlatır mısınız? Tavsiye olur, herhangi bir detay olur, her şeye açığım. Şimdiden teşekkürler.

Spor çantası yapacaksın. Temiz, salonda giyilebilecek ayakkabı, tişört ve şort tercih edilebilir. Mutlaka temiz bir havlu al. Spor yaparken yanında bulunsun. Duş alacaksan elbette onlar için de fazladan duş malzemeleri ve temiz kıyafet götürebilirsin.

Program konusunda ilk defa gidecek birisi için adaptasyon programları standart olarak kabul görür. Senin için de iyi olur zaten. Salondan veya araştırdığında internette fazlasıyla bulursun.

Öncelikle yanına spor çantası Alman gerekiyor. Bazı salonlar temiz ayakkabı ister bazıları istemiyor salona sorup öğrenebilirsin. Yanına 1.5 L civarı su alsan yeterli olur. Temiz bir havlu tişört ve isteğine bağlı şort/eşofman altı alabilirsin. Bazı salonların kendine özel duşu da oluyor eğer istersen salonda duş alabilirsin ben şahsen almıyorum. Çanta için bunlar yeterli belki protein bar vs. Alabilirsin ekstra ama hiç gerek yok. İlk 1-1.5 hafta full body çalış bana kalırsa vücudunu ısındır bi alışsın spora ondan sonra bölgesel antrenmanlara geçersin.
Spor salonlarının verdiği antrenmanları kesinlikle önermem çoğu dandik oluyor git kendin yaz programını, YouTube dan izleyerek başlangıç için bir şeyler ayarlayabilirsin ege fitnes, ağır sağlam(ben burdan yazdım), arda build gibi kanallara göz atabilirsin güzel içerikleri var.
Başlangıç göğüs hareketleri için 3 hareket ideal bana kalırsa. Ön kol(Biceps) 2 hareket, arka kol(triceps) 2 hareket, sırt 3 Max 4 hareket, bacak 3 hareket, omuz 2 veya 3 hareket, yeterlidir. Karın vs. Çalışmak istersen de videolar mevcut bakabilirsin.
Eğer protein tozu gibi şeyler kullanmayı düşünürsen erkenci davranma, protein tozu için 3 ay Creatin için ise 6 ay sonra başlanmalı en erken (benim görüşüm). Bu tarz supplementler kullanırsan bol bol şu içmen de gerekecek ama şu an da bunları düşünmeye gerek yok.
Umarım yardımcı olur bu konu hakkında hocam.

Kesinlikle hareketi bilmiyorsan kendi kafana göre girme bilen birine sor çekinme. Spora gidenlerin %90'ı yardım etmekten keyif alır. Yanına alman gerekenleri yukarıda arkadaşlarımız söylemiş.

Uzun zamandır salona gitmedim, kendi aletlerimle evimde çalışıyorum ama en son gittiğimde hocalar programları kağıtlarla teslim ederlerdi. Android kullanıyorsan kullandığım My Workout Plan uygulamasını önerebilirim, premium ücreti de gâyet mâkul seviyede.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı