Spor salonunda utanmak

Vitaminlerimde sıkıntı olabilir. Doğum günüm için teşekkür ederim. Kimse gelip de doğum günün kutlu olsun demedi

Olsun hocam, benim de geçen sene annem ve 2-3 arkadaşım kutlamıştı sadece. Bu sene onlar da yok .
Vitaminlerinize hastaneden veya eğer bakılıyorsa sağlık ocağından baktırın hocam 2 hafta hiç normal değil.

Bu alanda çok bilgim yok ama kas geliştirmek isteyenler için 'aynı kas grubunu peşpeşe her gün çalıştırmamak gerekiyor' diyen bir spor hocası izlemiştim. "1 gün çalıştır, 1 gün dinlendir" şeklinde olmalıymış.

Her gün çalışılacaksa:

"Bugün üst beden, yarın alt beden" şeklinde çalışılırsa, yukarıdaki döngülü çalışma yine oluyor.

Bu arada salondaki sizden daha iyi durumda olan herkes en başta sizin gibiydi, bu konuya takılmayın.

Aynı kası üst üste çalıştırmak zaten dediğiniz gibi bayağı verimsizdir gelişime büyük bir engeldir. Tek katılmadığım nokta üst vücut alt vücut dediğiniz kısım, yeni başlayanlar zaten bir kaç harekette tükendiği ve gücü kalmadığı için bir günde fazla kas grubunu çalıştırmalarını doğru bulmuyorum. Şu şekilde antrenman türleri daha verimlidir özellikle yeni başlayanlar için; Pazartesi göğüs-arka kol, Salı sırt-ön kol, Çarşamba omuz-bacak vb. ikili antrenmanlar bayağı verimli olabiliyor.

Hocam iğne karşı korkum var, yapamam. Sol kolumda ki ağrıdan dolayı makine çalışamıyordum ya. Tam ağrı şurada. İşaret attım.

Bu ağrı şundan sebep oldu. Yanıma abi geldi. Bende ağırlık eklemedim makineye. O adamı görünce yanında güçsüz görünmemek için 7,5 kilo taktım. Adam bide son setinse 5 kg daha takayım mı dedi Adam bilmiyor ki zar zor 7,5 taktım.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-15 202349.png
    128,7 KB · Görüntüleme: 37
Ağrı eğer tek bir bölgedeyse sıkıntı daha büyük hocam. Bir doktora görünmenizde fayda var.

Ağrı eğer tek bir bölgedeyse sıkıntı daha büyük hocam. Bir doktora görünmenizde fayda var.

Hocam ya zaten annemi spor için zar zor ikna ettim. Bir de lif kopması vb. kötü durumlar yaşarsam beni spordan alır ya hocam şunu da söyleyeyim, Sadece makine çalışırken oluyor, evde ağrım yok.

Hocam ya zaten annemi spor için zar zor ikna ettim. Bir de lif kopması vb. kötü durumlar yaşarsam beni spordan alır ya hocam şunu da söyleyeyim, Sadece makine çalışırken oluyor, evde ağrım yok.
Eğer sadece makinede çalışırken oluyorsa ısınmanız sıkıntılıdır. Isınıp sete girmeyi deneyin.

Arkadaşım yaz tatilinde kaslı olacağım demişsin arkadaşlarına, eğer şu an bırakırsan bir dahaki yaz tatili gene kaslı olamayacaksın ki bir şey değişmez o şekilde.
Yani zayıfım diyorsun tabii ki kilo için zorlanman lazım gerekirse 6 öğün ki boyun uzunsa o bile yetersiz kiloyu geçiyorum ve kimse sana git şunu ye kilo alırsın bahane üretme diyemez tabii ki ve kimsede salonda hiçbir şey diyemez imkanı yok yani diyen olursa da kendi karaktersizliği anlamına gelir.
Kafana göre takıl sporunu yap,mesela ağrı dediğin hangi harekette oldu ki?

Eğer sadece makinede çalışırken oluyorsa ısınmanız sıkıntılıdır. Isınıp sete girmeyi deneyin.
Hocam ısınmadan yapıyorum, ondan olabilir mi?

Bir de yaşın küçükse zaten bir anda bir şey bekleme Instagram'da 6 ayda şöyle 1 yılda şöyle diyen 14-15 yo insanların çoğu en az 3 yıldır yapıyor veya başka bir spor geçmişi var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…