Spor Yaparak Kilo Vermek

• Konuyu başlatan C-Note
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.620

C-Note

Hectopat
Yer
Batman
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Şu anki kilom 85, boyum ise 1.81. Yaklaşık olarak 8 ay önce 65 kiloydum. Yaz tatilinde sürekli bilgisayar başında oturmaktan ve çok et yemekten, bayağı bir kilo aldım. 85 kilo boyuma oranla ideal bir kilo, çok kilolu göstermiyorum fakat bacak ve kalça bölümünde sanki daha fazla kilolu gözüküyor. Bacaklarım çok kalın ve biraz kilo vermek istiyorum. Göbeğim yok denecek kadar az, sadece çömelince belli ediyor. Aslına bakarsanız bu durumdan rahatsız oldum. Yaklaşık bir 10 kilogram kadar kilo vermek istiyorum, 75-77 kilogram arası kiloya sahip olursam çok iyi olur. Zaten Fitness'a gidiyorum. Önce ağırlık, sonra da kardiyo yapıyorum. Yalnız, ağırlıktan sonra insan biraz yoruluyor. Bu kardiyo yapmama engel olmaz tabii ki. Asıl sorum; ağırlık çalışmasından sonra kaç dakika kardiyo yapmalıyım, kaç kalori vermeliyim. Kilo vermek için ne yapmalıyım, neler yemeliyim, neler yememeliyim ve nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlla ki ağırlık antrenmanından sonra kardiyo yapacaksın diye bir kaide yok. Aynı gün içerisinde farklı bir zaman aralığında da yapabilirsin. OFF gününde de yapabilirsin. H.I.I.T kardiyo tavsiye ederim.

Kalori azaltacaksın öncelikle. İstediğin kadar spor yap, yemeyi kesmezsen kilo veremezsin. Spor sonrası proteini kesme. Yediklerini hesaplayarak kalori takibi yap. Protein diyetine girersen zaten büyük oranda kas yakmanı sağlıyor tek başına. Bunu kardiyo ile desteklersen ayda 3-4 gibi kilolar vererek hem sağlıklı kilo verirsin, hem de kas yaparsın.

İlla ki ağırlık antrenmanından sonra kardiyo yapacaksın diye bir kaide yok. Aynı gün içerisinde farklı bir zaman aralığında da yapabilirsin. OFF gününde de yapabilirsin. H.I.I.T kardiyo tavsiye ederim.
4 gün ağırlık çalışıp sonraki 1 günde sadece kardiyo yaparsam iyi bir şekilde kilo verebilir miyim?
Kalori azaltacaksın öncelikle. İstediğin kadar spor yap, yemeyi kesmezsen kilo veremezsin. Spor sonrası proteini kesme. Yediklerini hesaplayarak kalori takibi yap. Protein diyetine girersen zaten büyük oranda kas yakmanı sağlıyor tek başına. Bunu kardiyo ile desteklersen ayda 3-4 gibi kilolar vererek hem sağlıklı kilo verirsin, hem de kas yaparsın.
Hocam spor sonrası proteinimi iyi alıyorum. Yediklerimi hesaplayacağım lakin kardiyo programım nasıl olmalı, kaç dakika yapmalıyım kardiyo hakkında program önerebilir misiniz?
Bence yaptığınız en mantıklısı. Önce ağırlık antrenmanında glikojen depolarınızı harcayıp, kardiyo antrenmanında da biraz daha fazla yağ yakmanız etkili olur.
Hocam kardiyo her gün mü yapmalıyım bunun hakkında bir şeyler önerebilir misiniz?

Son düzenleme:
Kardiyo yapmayarak da kilo verebilirsin. Kilo vermenin temel mantığı harcadığından az kalori alman. Kardiyo en başta kalp sağlığı için yapılmalı. Kalori harcadığın için de sana kilo vermende avantajdır. Ayrıca iş potansiyelini de artırmaya yarar sağlar. Ne şekilde antrenman yaptığın hakkında bir fikrim yok. Bulk döneminde ağırlık antrenmanı yaptığın gün içerisinde yapıp off günde tamamen vücudunu dinlenmeye bırak. Definasyon döneminde ise off günlerde de yapabilirsin. Haftada 1 kere değilde 2 kere yapman daha iyi. 45-60 dk koşu bandında vakit geçirmeyip daha kısa sürelerde daha çok kalori yakabilirsin. H.I.I.T cardio üzerinde araştırma yap biraz.

Kardiyo yapmayarak da kilo verebilirsin. Kilo vermenin temel mantığı harcadığından az kalori alman. Kardiyo en başta kalp sağlığı için yapılmalı. Kalori harcadığın için de sana kilo vermende avantajdır. Ayrıca iş potansiyelini de artırmaya yarar sağlar. Ne şekilde antrenman yaptığın hakkında bir fikrim yok. Bulk döneminde ağırlık antrenmanı yaptığın gün içerisinde yapıp off günde tamamen vücudunu dinlenmeye bırak. Definasyon döneminde ise off günlerde de yapabilirsin. Haftada 1 kere değilde 2 kere yapman daha iyi. 45-60 dk koşu bandında vakit geçirmeyip daha kısa sürelerde daha çok kalori yakabilirsin. H.I.I.T cardio üzerinde araştırma yap biraz.
Dediğiniz gibi ağırlık antrenmanı yaptığım gün kardiyoyu yapacağım. Off günümde ise dinleneceğim, ilerleyen zamanlarda ise off günlerimde kardiyo yaparım. Şuan LIIS kardiyo yapıyorum sonraki günlerde HIIT kardiyoya başlarım.

Dediğiniz gibi ağırlık antrenmanı yaptığım gün kardiyoyu yapacağım. Off günümde ise dinleneceğim, ilerleyen zamanlarda ise off günlerimde kardiyo yaparım. Şuan LIIS kardiyo yapıyorum sonraki günlerde HIIT kardiyoya başlarım.
Olabilir. Önemli olan kalori hesaplamak. En önemli husus bu.

Kardiyo ile ağırlığı dengede tut derim. Ben de göbeği eritmeye başladım. En az 30 dakika kardiyo yapıyorum. En az 15 dakika koşubandı ve 15 dakika bisiklet. Üstünde gün gün değişmekle birlikte bir küçük kas grubu ve bir büyük kas grubu yapıyorum. Ayrıca yağlı ve şekerli şeylerle arana biraz mesafe koyman gerek.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı