Spor yaparken koşamamak ve çok hızlı yorulmak neden olur?

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba. Basket oynayan biriyim. Bu aralar fazla iyi kosamiyorum ve çabuk yoruluyorum eskiden böyle değildi bu sorun yüzünden hoca oyundan beni alıyor. Tavsiye verebilir misiniz?

Merhaba. Basket oynayan biriyim. Bu aralar fazla iyi kosamiyorum ve çabuk yoruluyorum eskiden böyle değildi bu sorun yüzünden hoca oyundan beni alıyor. Tavsiye verebilir misiniz?

Yaş kaç?
Ekstra dayanım antrenmanı yapıyor musunuz?
Dayanım süreleri zamanla artacak.
Bugün 10 dakika koşuyorsan yarın 15 dakika koşacaksın.
Eğer dayanım antrenmanı yapmıyorsan ve süreleri uzatmak istiyorsan ekstra antrenmanlara ihtiyacın olabilir.
Haftada 1-2 gün ihtiyaca bağlı koşu ve kardiyo antrenmanlarını öneririm.

Birden koşup birden durmaya çalışma bir de ritmik şekilde koşu antrenmanı yap. Koşunda ritim yoksa çok yoruluyorsun.

Doğru besleniyor musun? Spor öncesi yeterli karbonhidrat ve proteini almalısın yoksa kan şekerin düşer ve yorulursun. Kondisyon ve dayanıklılığını arttırmak için barfiks, şınav, ip atlama gibi egzersizler yapabilirsin. Sporu rutin haline getirmediysen dengesizlikler olabilir.

Yaş kaç?
Ekstra dayanım antrenmanı yapıyor musunuz?
Dayanım süreleri zamanla artacak.
Bugün 10 dakika koşuyorsan yarın 15 dakika koşacaksın.
Eğer dayanım antrenmanı yapmıyorsan ve süreleri uzatmak istiyorsan ekstra antrenmanlara ihtiyacın olabilir.
Haftada 1-2 gün ihtiyaca bağlı koşu ve kardiyo antrenmanlarını öneririm.
14 yasindayim teşekkür ederim tavsiye için

Değerli önerileri icin teşekkür ederim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı