Spor yaparken yenilebilecek şeyler

Konu sahibi kilo verecek herhalde, arkadaş ona göre yorum yapmış, bilip bilmeden konuşmayın.
İyi de spor'un anlamı olmaz siz spor esnasında yemek yerseniz şişer ve kusabilirsiniz. Spor esnasında ve sonrasında Protein daha iyi bir kaynaktır.
Bi oturuşta 1 tabak tepeleme tabak yerseniz bir de yarım ekmek yerseniz işiniz zordur. İlk başta makarna tarzlarındaki yemeklerden uzak durmak lazım bence ben şeker(çikolata, cips, kola) bırakrım üstüne ekmek yemedim 1 ayda 5 kilo verdim.
Spor Bilimleri Fakültesi Fitness Antrenörlüğü 3. sınıf öğrencisiyim. Zararlı yağları tüketmek, düzenli beslenmemek, fastfood beslenmek kilo yapar. Spor esnasında karbonhidrat yüklemesi olursa spor yaparken çabuk yorulmaz ve daha faydalı olucaktır. Tamamen keseceği şey yağlı yiyecekler. Tabikide herşeyin fazlası zararlıdır. Karbonhidratında.

Son düzenleme:
Spor Bilimleri Fakültesi Fitness Antrenörlüğü 3. sınıf öğrencisiyim. Zararlı yağları tüketmek, düzenli beslenmemek, fastfood beslenmek kilo yapar. Spor esnasında karbonhidrat yüklemesi olursa spor yaparken çabuk yorulmaz ve daha faydalı olucaktır. Tamamen keseceği şey yağlı yiyecekler. Tabikide herşeyin fazlası zararlıdır. Karbonhidratında.
Arkadaş kilo almiyacak, antrenmandan önce ve sonra protein alsa daha iyi olur,karbonhidrat değil.

İyi de spor'un anlamı olmaz siz spor esnasında yemek yerseniz şişer ve kusabilirsiniz. Spor esnasında ve sonrasında Protein daha iyi bir kaynaktır.
Bi oturuşta 1 tabak tepeleme tabak yerseniz bir de yarım ekmek yerseniz işiniz zordur. İlk başta makarna tarzlarındaki yemeklerden uzak durmak lazım bence ben şeker(çikolata, cips, kola) bırakrım üstüne ekmek yemedim 1 ayda 5 kilo verdim.
Spor esnasında yemek yemeyi kim söyledi, dostum her spor konusunun altında görüyorum seni pek bilgin yok sanırsam durmadan yanlış bilgiler veriyorsun karb yağ azalt kes bilmem ne milletin sağlığı ile oynuyorsun haberin olsun.
Ben üniversite 2. sınıf olarak bu zamana kadar kilom hakkında hiç endişelenmedim fakat son zamanlarda gerçekten endişe duymaya başladım. O yüzden dün spor salonuna gitmeye başladım ve ne yersem verdiğim kalorileri geri alırım veya ne yemeliyim, diye kendimi sorgulamaya başladım. Önerilerinizi bekliyorum. Spor yaptıktan sonra öyle bir şey yemeliyim ki hem tok tutsun hem de kalori alsam bile çok almayayım.
Kilon kadar sağlıklı yağ ve kilon x 1,7 Olacak kadar protein tüket bol sebze + su karbonhidratı da zamanla bulman gerek 100gr dene çok yorgun olup ağırlıkları kaldıramazsan 150 yap 250 yap 200 e düşür kendi karb oranını bul onu kimse bilemez metabolizmana ve gün içindeki yaşam tarzına bağlı. ama protein ve yağ sabittir. yağı kilon kadar al derken 80 kiloysan 80gr al demek istedim, ama 100gr'a da çıkılabilir bir sıkıntı olmaz (eğer alınan yağlar sağlıklı yağ ise)

Yeni başlayan birine makro hesabı yaptırmak pek mantıklı değil. Protein ağırlıklı yiyecekler(yumurta,balık, kırmızı et, mercimek,süt,yoğurt...), sebze ve meyve(sebze cok önemli), kuruyemiş (badem,ceviz... tabi bunları dikkatli tüket). Mümkünse ekmeği hayatından cikarmaya calıs. Günde 2.5-3L su icmeye özen göster. Haftada 4-5 antreman yap ve doğru bilgi edineceğin kaynakları bul. Antreman öncesinde ise kesinlikle doğru bir şekilde ısın. Antremanını yap ve soğuma hareketlerine gec ardından.

Yeni başlayan birine makro hesabı yaptırmak pek mantıklı değil. Protein ağırlıklı yiyecekler(yumurta,balık, kırmızı et, mercimek,süt,yoğurt...), sebze ve meyve(sebze cok önemli), kuruyemiş (badem,ceviz... tabi bunları dikkatli tüket). Mümkünse ekmeği hayatından cikarmaya calıs. Günde 2.5-3L su icmeye özen göster. Haftada 4-5 antreman yap ve doğru bilgi edineceğin kaynakları bul. Antreman öncesinde ise kesinlikle doğru bir şekilde ısın. Antremanını yap ve soğuma hareketlerine gec ardından.
Haklısın, yeni başlayan birisine makro hesabı yaptırmak mantıklı değil, aklıma geleni yazdım. Bilerek bir besini söylemedim alerjisi vs. olabilir diye. 😁 😁

Spor öncesi eksik beslenme, spor sonrası fazla beslenme ihtiyacı hissettirir. Spordan önce yediğin son öğünle antrenman arası ortalama 1,5 saat pay bırak. Özellikle spor sonrası protein kas fibrillerini olumlu yönde destekler.

Hepsinden önce bir kan testi yaptır. Günde 2 litreden az su içme. Kas inşasını destekleyecek besin gruplarını tüket. Yağ, karbonhidrat ve protein dengelemesi olmadan bir çok şey eksik demektir. Ekmek, makarna gibi patlayıcı ama çabuk sönen enerji sağlayıcılarından uzak dur. Uzun salınımlı besinler tüket. Ev yapımı yoğurt, kefir, kuruyemiş, muz, balık, haşlanmış ya da ızgara tavuk göğsü, sarısıyla birlikte yumurta, haşlanmış fasülye, nohut. Bir ihtimal bulgur.

Çok ince, hesaplanması gereken, istenilen sonuca ulaşılmasına yardımcı olan ama uzun vadede tehlikeli program ve taktikler, profesyonelleşmiş vücut geliştirmeciler içindir. Onlar da; en iyi verim aldıkları süreci deneyerek öğrenmişlerdir.

Rus olimpiyat sporcularının başarılı olması, taktiklerinin spor camiasında kabul görmesi, spor salonlarının ABD ve Almanya'da yaygınlaşması sonucu bir sürü efsane isim ortaya çıktı ve öncü oldular. Onların bile söyledikleri tartışmalı konularken, bizim salonlardaki orantısız vücutlu bilinçsiz ergenleri sakın dinleme. Beslenme kısmı %100 tıbbın ilgili branşlarıyla alakalıdır.

Ağabey 17 yaşındayım, boyum 1.75, kilom 65, ufak bir göbek var ve gerçekten kiloluyum, nasıl kilo veririm ?

Spordan 2 saat önce karbonhidrat al miktarını spora göre belirlersin. Takviyelere gerek yok enerjim kalmıyor diyorsan biraz kahve içebilirsin. Şekeri azalt spordan sonra muz yada ufak meyve suyu içebilirsin. Spordan sonra karbonhidrat ve protein almaya bak. Çok yağlı yemekten kaçın sonra karbonhidratı kaliteli alacaksın ekmek değil hamur değilde güzel pirinç bulgur ve makarnadan tüketmeye çalışacak protein alımını yüksek tutacaksın. Proteini alınca kanındaki üre artacağından bol bol su içmelisin. Kabız olmayasın diye bol lifli gıdalar tüket. Sabahları yulaf tüketebilirsin. Yumurtanı kızartma değil haşlama veya az yağlı omlet şeklinde yemeli miktarını deneyerek kendine göre ayarlamalısın. Yemeklerin yanında yeşilliği olabildiğince tüketmeli bağırsaklarını çalıştırmalısın ki kabızlık sorunun olmasın. Sporda genelde iyi ısınmalı önce ağırlık antremanı sonra kardio yapılmalı. Önce enerjini kardio ya verirsen ağırlık çalışmana pek enerjin kalmayacaktır. Protein ve karbonhidratı bölerek yemen en sağlıklısıdır mesela bir oturuşta tüm proteini almak yerine bölerek 2-3 öğünde alman daha iyi olacaktır. Spor esnasında hareketler arası çok beklememek ve hareketi düzgün yapmalısın. Gaza gelip ağırlık arttırmamak kaldırabileceğin ağırlıklarla hareketini nizami yapmaya önem vermelisin. Yaşın genç hareketleri düzgün yapar ve doğru ağırlıklarla beslenmenide iyi tutarsan ki en zoru beslenmede bitiyor her türlü gelişeceksin. İyi sporlar .

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı