Spor yapmaya utanmak

herto

Centipat
14 yaşım bitmek üzere. Artık spora başlamak ve bir salona gitmek istiyorum fakat ne yapacağımı asla bilmiyorum. Hangi hareketten kaç tekrar, nasıl bir formda yapacağım bu konularda hiçbir fikrim yok ve özellikle hareketleri yanlış yapmaktan korkuyorum. Ne yapabilirim? Çok tereddütte kaldım.

Öncelikle utanmayın. Spor hocalarını veya videolar izleyerek bilgi edinebilirsin. Zamanla öğrenirsin.

14 yaşım bitmek üzere. Artık spora başlamak ve bir salona gitmek istiyorum fakat ne yapacağımı asla bilmiyorum. Hangi hareketten kaç tekrar, nasıl bir formda yapacağım bu konularda hiçbir fikrim yok ve özellikle hareketleri yanlış yapmaktan korkuyorum. Ne yapabilirim? Çok tereddütte kaldım.

Asla utanma, oraya gittiğinde hocalar sana yardımcı olacaktır. Herkes kendi halinde çalışıyor zaten kimseye karşı utanman gerekmiyor. Ayrıca şunu eklemek istiyorum spor salonlarındaki hocaların verdiği antrenman programları hiçbir işe yaramaz, yarar fakat kısacası sizin sürekli spor salonuna gelip para ödemeniz için çok fazla etki etmeyen programlar. Mesela antrenman öncesi ısınma, sonra 3x15 tekrar gibi şeyler çok klasik şeylerdir en büyük etkiyi yapmaz. Başka yerden program alın. Maksimum tekrar yap.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı