Spora gitme isteği kalmadı

Hocam sizin sorununuz bence çok ağır girmemek. Kendinizi sonuna kadar zorlayın tam ağır idman atın haftada 6 gün gidecek haliniz kalmaz zaten. Max 4 tür normali. Ben bazen haftada 2 3 gün zor gidiyorum iyileşmiyor bazen kısa sürede.

Ağır yapıyorum benchde 6-7 tekrar sırtta latt puldown her set drop yapıyorum biceps ağır giriyorum triceps ağır giriyorum.

6 gün spora gidip isteğinin kalmaması gayet normal, 4 günlük daha ağır, farklı bir program deneyebilirsin.

Yapay zeka bana haftada 5 gün git her gün tek kas grubu gir dedi iyi midir sizce?

Ağır yapıyorum benchde 6-7 tekrar sırtta latt puldown her set drop yapıyorum biceps ağır giriyorum triceps ağır giriyorum.

Yapay zeka bana haftada 5 gün git her gün tek kas grubu gir dedi iyi midir sizce?

Her gün tek kas grubu yapmayı önermem. Çok sıkıyor insanı her gün tek tek gitmek bir yerden sonra. Ben doğru mu yapıyorum yanlış mı bilmiyorum ama yıllardır göğüs-arka kol, sırt-ön kol, omuz-bacak girerim yani haftada 3 gün gidersem tüm vücut çalışılmış oluyor. Ben bayağı verim alıyorum bu düzenden ama bazıları göğüs sırt aynı gün yapıyor ön kol arka kol birleştiriyor falan benim için en optimal düzen yaptığım şekil oldu. Siz de denedikçe bulursunuz. Ama dediğim düzeni deneyin isterseniz.

Dostum gelişimine uygun doğru programla, beslenmeyle ve bol dinlenmeyle 4 gün spor yapmak tamamen yeterli ama bir yerlerde hata yapıyor olabilirsin bence spor süreni arttırmak çözüm değil hatanı bulman lazım.

knk öncelikle 6 gün spora gitme. Vücudun gelişmesi için sadece antrenmana değil, dinlenmeye de ihtiyacı var. Kaslar antrenman sırasında değil, dinlenme sırasında büyür. Sürekli yüklenirsen kasların toparlanmaya vakit bulamaz, bu da aşırı antrenman (overtraining) denilen duruma yol açar.
Overtraining; uyku kalitesini bozar, enerji düşürür, sakatlık riskini artırır ve gelişimini yavaşlatır.
Yani çok gitmek, daha hızlı gelişeceğin anlamına gelmez. Aksine, doğru dinlenme olmadan yaptığın her antrenman bir yerden sonra boşa gitmeye başlar.
Ben de hep tek başıma gittim buarada, haliyle bir süre sonra monotonluk canımı sıkmaya başladı.
O dönemlerde kendimi oyalamak için podcast dinliyordum, baya iyi geliyordu. Ama en çok motive eden şey şuydu: Kendimi aynada, parçalanmış en iyi halimle hayal etmek. kendimi kötü görmeye dayanamıyordum.
O görüntü gözümün önüne geldikçe motivasyonum artıyordu, şikayet etmeden devam ediyordum hem de podcast dinliyordum yalnız olmadığımı hissediyordum eğlenceli de oluyordu.

6 gün spora gidip zaten sıkılmamak için çok sağlam mental lazım. Zaten 6 gün sporun kas gelişimini iyiden çok kötü etkileyeceğini düşünüyorum vücudunda biraz dinlenmesi lazım. Önerim programınızı değiştirin 5 güne düşürün hala sıkılıyorsanız 4 güne düşürün.

Kafanı biraz dağıtıp belki de motivasyonunu yükseltecek şeyler izlemen gereklidir. Eğer aşırı bunalıyorsan biraz arada verebilirsin abartmadan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı