knk öncelikle 6 gün spora gitme. Vücudun gelişmesi için sadece antrenmana değil, dinlenmeye de ihtiyacı var. Kaslar antrenman sırasında değil, dinlenme sırasında büyür. Sürekli yüklenirsen kasların toparlanmaya vakit bulamaz, bu da aşırı antrenman (overtraining) denilen duruma yol açar.
Overtraining; uyku kalitesini bozar, enerji düşürür, sakatlık riskini artırır ve gelişimini yavaşlatır.
Yani çok gitmek, daha hızlı gelişeceğin anlamına gelmez. Aksine, doğru dinlenme olmadan yaptığın her antrenman bir yerden sonra boşa gitmeye başlar.
Ben de hep tek başıma gittim buarada, haliyle bir süre sonra monotonluk canımı sıkmaya başladı.
O dönemlerde kendimi oyalamak için podcast dinliyordum, baya iyi geliyordu. Ama en çok motive eden şey şuydu: Kendimi aynada, parçalanmış en iyi halimle hayal etmek. kendimi kötü görmeye dayanamıyordum.
O görüntü gözümün önüne geldikçe motivasyonum artıyordu, şikayet etmeden devam ediyordum hem de podcast dinliyordum yalnız olmadığımı hissediyordum eğlenceli de oluyordu.