Spora her gün gidilmeli mi?

jack ssparrow

Decapat
Katılım
18 Haziran 2023
Mesajlar
567
Çözümler
1
Spora başlayalı 4 gün oldu. İlk 2 gün gittim 3. günde kollarım cok agrıyordu bugün de cok usendım. Spora her zaman mı gıdılmelı? Bu 2 gün boşlugumu hafta sonu kapatsam olur mu?
 
İlk haftalar vücudunuz ağrıyor diye gitmemezlik yapmamalısınız. O ağrı, kaslarınızın adaptasyon sürecine girdiğinin bilgisidir. Ağrıyan bölgeleri daha fazla zorlamayacak şekilde çalışmaya devam etmelisiniz. Onun dışında fullbody yapıyorsanız, 4-5 gün gitmeniz yeterlidir.
 
Daha ilk başlarda olduğun için ağrı normal 1 haftaya geçer hepsi. Full body yapıyor isen hergün zor gidersin özellikle ilk başlarda 1 gün on 1 gün off yapabilirsin. Split yapıyor isen hafta sonu 1 gün hariç ve hafta içi 1 gün hariç (Programa göre) Her gün gitmen gerekir. Bu arada üşendim diye gitmiyor isen ilerde bırakman yakındır yapma böyle.
 
Full body de 1 gün on 1 gün off yapmak gerekir çünkü tek kol veya bacak değil tüm kas bölgelerin ağrıyacaktır ben Full body çalışırım 1 gün on 1 gün off yaparım çünkü ağrım oluyor off gün yapmazsam ve de bir halsizlik olur daima.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı