Spora ilk defa başlayan biri ne yapmalı?

keremynd

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam şu anlık Amerika'da yaşıyorum ve boş zamanlarımda spor yapıp ayrıca kendime çekidüzen vermek istiyorum. Nereden başlıcağımı bilmiyorum çok fazla video var. 181 cm 74-75 kiloyum. Kas yapmak istiyorum ve biraz hacimlenmek. Neler yemeli, haftada kaç gün çalışmalı, almam gereken supplementler neler kısaca hiçbir şey bilmiyorum, yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fityemek ve Ağırsağlam YouTube kanallarında isteklerine yönelik videolar vardır eminim. Fityemek ile beslenmeni, Ağırsağlam ile de spor kısmın hakkında bilimsel makalelerin incelenerek yapıldığı videoları izleyip kendi hayatına göre optimize edersin.

Şuanlık Suplementlere gerek yok. Beslenmeni oturtmalısın önce. Yağ oranını hesapla Yüzde 20 ve üzeri ise Definisyon dediğimiz yağ yakım sürecine gir. İlk öncelik olarak full body başla. Sonrasan split'e geç.

Amacını belirle. Kütle koymak mı istiyorsun, hacimlenmek mi istiyorsun, yağ yakmak mı istiyorsun, kilo vermek mi istiyorsun. Kütle koymak demek kilo alıp kas yapmak demektir yüksek karbonhidrat ve yüksek protein tüketerek yapılır. hacimlenmek ise kiloyu sabit tutup kas kütlesi arttırılır sadece yüksek proteinle yapılır. kilo vermek aç kalarak kilo kaybetmektir yağ yakmak ise kardiyo ve ağırlık antrenmanı ile beraber kiloyu koruyup yağlardan kurtulmaktır.

Kütle koyup kas yapmak istiyorum @phomis
Arkadaşı dinleme. Kütle koymakla hacimlenmek farklı şeyler değil. Yapman gereken sıkı antrenman yapıp günlük kalori ihtiyacından 400-500 kalori fazla beslenip kilonun 1.5-2 ( olmuyorsa 1.2 ) katı protein, 4-5 katı karbonhidrat, 0,9-1 katı kadar da sağlıklı yağ tüketmek ve stresten uzak durup 7-8 saat gece uykusu çekmek

Yapman gereken bol bol farklı kaynaklardan video izlemek ve sormak. Hareketleri nasıl yapacağını salonda gördüğün bilgisine güvendiğin insanlara çekinmeden sormalısın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Program bu tarz bir şey olabilir ama triceps biceps ikinci hareketler bana fazla geldi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı