Spora yeni başladım ne yapmalıyım?

Furkan 11

Hectopat
Selam arkadaşlar, spora yeni başladım 172 68 kiloyum kilolu olduğum söylenemez ama yağlıyım. Yağ oranım yüksek diye düşünüyorum ölçtürmedim ama yakın zamanda ölçtürmeyi düşünüyorum. Neyse, 2 günde 1 Full body çalışıyorum asla aksatmıyorum da şimdi ben kilo mu vermeliyim? Definasyona mı? Girmeliyim dediğim gibi kilolu olduğum söylenemez hafif bir göbek vs var ama yağ oranım yüksek. Yani ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz? (beslenmem de sabah omlet ara öğün olarak belki muz elma ya da kuruyemiş çiğ badem çiğ fındık ceviz ve yer fıstığı gibi öğlen de her zaman değişiyor. Tavuk ve bulgur pilavı oluyor öğlen ve aksam onu yiyorum. Eğer yardımcı olursanız söyleyebilirim sormak istediğiniz bir şey varsa.

Definasyondan ziyade öncelikle kas kazanımına bakıp belirli bir kütleye ulaştıktan sonra definasyona girip yağ yakmanızı tavsiye ederim. Bu durumda kas oranınız da daha fazla olacağı için yağ yakımınız çok daha hızlı olacaktır.

Öncelikle sen antrenmanlarına devam et kas kazanmaya bak. Zamanla yağın varsa zaten yakacaksın. Eğer o zaman definasyon gerekirse yaparsın ama daha yeni başlamışsın hemen farklı şeyler denemeye çalışma.

Setlerde 10 tekrarın üstüne çıkabilirsin ve drop set deniyor galiba ismini tam bilmiyorum ama örneğin bir harekette normal setlerini 10kg, 15kg, 20kg, 25kg olarak girdin ve bitirdin sonrasında 25kg, 20kg, 15kg, 10kg, 5kg diye 10 tekrar değil de tükenişine kadar git ve set aralarında dinlenmeden yapacaksın. Her gün 1-2 kere yapmalısın bence. Çok bilmiyorum yanlışlarım olabilir sadece 7 aydır spor yapıyorum.

Sert antrenman yap, kilonun 1,5 2 katı kadar protein al aynı şekilde temiz karbonhidrat tüket zamanla istediğin forma gelirsin. Ama özellikle antrenmanı sert yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…