Spora yeni başlayan biri için beslenme programı önerisi

Virüs mağduru

Decapat
Daha fazla  
Merhaba spora yeni başladım ve beslenme programına ihtiyacım var. Diyetisyene verecek param da yok. Önerebileceğiniz program var mı? Sabah kahvaltı okul yemeği spor sonrası akşam yemeği tarzı.

Boy: 172.
Kilo: 82.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boyuna göre kilon ideal. Spordan sonra proteinli beslenmeye dikkat et. Tıka basa yemene gerek yok. Ayrıca net belirgin bir yemek programı yapmana da gerek yok. Spor yap evde ne varsa ye. Genelde ailen hazırlıyordur yemekleri diye düşünüyorum. Baba evinde yemekleri seçmek zor. Eğer bütün öğünlerini rahat bir şekilde düzenleyebiliyorsan o ayrı tabi. Fakat evde bulgur pilavi mercimek çorbası varken ''Anne ben tavuk yiyeceğim'' diye diretme. Mercimek, bulgur, fasulye, barbunya gibi yemeklerde fazlasıyla protein vardır. Benim tavsiyelerim bunlar.

Kalorini hesapla; LINK. Yemen gereken makrolari da zaten goreceksin, hazir ve islenmis gidalar ile bu makrolari ve kaloriyi tamamlama. Yesillik ye, et, patates, yumurta, balik, tarzinda seyler ye iste islenmemis olsun.

Kisacasi gunluk kalori ve (protein, karbohidrat ve yag) makrolarini tamamla. Ne istersen yiyebilirsin.

Boyuna göre kilon ideal.
Kilosu nasil ideal hocam? Olmasi gerekenin fazlasiyla uzerinde. BMI indexine 27.5 fazla kilolu kategorisinin sonlarinda neredeyse. 82 kilonun normal sayilmasi icin minimum 180cm olmali.

Kalorini hesapla; LINK. Yemen gereken makrolari da zaten goreceksin, hazir ve islenmis gidalar ile bu makrolari ve kaloriyi tamamlama. Yesillik ye, et, patates, yumurta, balik, tarzinda seyler ye iste islenmemis olsun.

Kisacasi gunluk kalori ve (protein, karbohidrat ve yag) makrolarini tamamla. Ne istersen yiyebilirsin.

Kilosu nasil ideal hocam? Olmasi gerekenin fazlasiyla uzerinde. BMI indexine 27.5 fazla kilolu kategorisinin sonlarinda neredeyse. 82 kilonun normal sayilmasi icin minimum 180cm olmali.
Adamdaki kas kütlesini bilmiyoruz. Benim boy 1.80 bana 80 kilo olmalısın diyor. Bir deri bir kemik olmam gerek seksen kilo olmam için.

Adamdaki kas kütlesini bilmiyoruz. Benim boy 1.80 bana 80 kilo olmalısın diyor. Bir deri bir kemik olmam gerek seksen kilo olmam için.
Spora yeni basladim dedigine gore fazladan 10 kg kas kutlesi koymus olamaz heralde degil mi? 😉

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı