Spora yeni başlayan birisi hangi kasları çalıştırmalı?

eren t

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, değerli forum üyeleri spora başlayacağım 21 yaşındayım ve vücudumu beğenmiyorum sizlere önemli bir sorum var.
Öncelikle estetik bir vücut istiyorum.
Zayıfım ve kilo alarak ilerleyeceğim.

Hangi kasları birlikte çalıştırmalıyım bu konuda bir şey bulamadım internette karın ve bacağı aynı gün yapmak istiyorum fakat diğer günler ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olabilecek arkadaşlar yardım edebilir mi 5 gün şeklinde bir program tarzı bir şeye ihtiyacım var.

İlk başta zaten tüm vücut olarak vücudumu ısındıracağım ama iki hafta sonrası için bir yardım gerekiyor.

Merhaba, değerli forum üyeleri spora başlayacağım 21 yaşındayım ve vücudumu beğenmiyorum sizlere önemli bir sorum var.
Öncelikle estetik bir vücut istiyorum.
Zayıfım ve kilo alarak ilerleyeceğim.

Hangi kasları birlikte çalıştırmalıyım bu konuda bir şey bulamadım internette karın ve bacağı aynı gün yapmak istiyorum fakat diğer günler ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olabilecek arkadaşlar yardım edebilir mi 5 gün şeklinde bir program tarzı bir şeye ihtiyacım var.

İlk başta zaten tüm vücut olarak vücudumu ısındıracağım ama iki hafta sonrası için bir yardım gerekiyor.

Merhaba öncelikle tüm vücut girmeniz gerekmekte. Daha sonrasında pazartesi göğüs arka kol salı sırt ön kol.
Çarşamba omuz bacak karın.
Perşembe günü dinlenme günü ve cuma günü yeniden göğüs arka kol.
Cumartesi sırt ön kol şeklinde gidebilirsiniz.
Göğüsle arka kol birlikte çalışılmalı.
Sırtta ise ön kol beraber çalışılmalı.

Merhaba öncelikle tüm vücut girmeniz gerekmekte. Daha sonrasında pazartesi göğüs arka kol salı sırt ön kol.
Perşembe günü dinlenme günü ve cuma günü yeniden göğüs arka kol.
Cumartesi sırt ön kol şeklinde gidebilirsiniz.
Göğüsle arka kol birlikte çalışılmalı.
Sırtta ise ön kol beraber çalışılmalı.

Cumartesi pazar zaten kapalı salon ondan o iki günü boş bırakmak daha mantıklı geliyor.
Pazartesi göğüs arka kol.
Salı sırt ön kol.
Perşembe göğüs arka kol.
Cuma omuz karın.
Yapsam gelişimimi yavaşlatır mıyım?
Ya da ön kolu çok çalıştırmamış mi olurum.
Asıl istediğim omuz ve karının daha çok gelişmesi ama ön kol ve göğüs de önemli.

Cumartesi pazar zaten kapalı salon ondan o iki günü boş bırakmak daha mantıklı geliyor.
Pazartesi göğüs arka kol.
Salı sırt ön kol.
Perşembe göğüs arka kol.
Cuma omuz karın.
Yapsam gelişimimi yavaşlatır mıyım?
Ya da ön kolu çok çalıştırmamış mi olurum.
Asıl istediğim omuz ve karının daha çok gelişmesi ama ön kol ve göğüs de önemli.

Normalde salon cumartesi günüde açık olur. Ama siz hafta sonu dinleneceksiniz zaten. 5 günlük program istiyorsanız böyle gidebilirsiniz zorlanırsanız da haftada 3 gün tüm vücutta girebilirsiniz. Kendinizde program yapabilirsiniz. İnternette çok program var. Gelişimde yavaşlamaz beslenme güzelse spor düzenli yapılıp güzelde dinleniliyorsa elbette gelişeceksiniz.
İsterseniz pazartesi sırt ön kol girin salı göğüs arka kol girin bunlar size bağlı.

ilk 2-4 hafta tüm vücut çalışın hocam
ondan sonraki süreçte benim tavsiyem;
pazartesi :göğüs-önkol ,
çarşamba: sırt arka kol,
perşembe: bacak
cumartesi: omuz karın,
programı 4 e bölüp haftada 4 gün gitmek bence en mantıklısı.
günleri belirlerken salonun pazar günü kapalı olduğunu varsayarak belirledim. üst vücut hareketleri arasında minimum 1 gün özellikle boşluk bıraktım.
kendi mantığıma göre göğüs ön kol arka kol meselesini şöyle açıklayayım: göğüs çalışırken arka kol ön kola nazaran daha çok çalışıyor ve arka kol yoruluyor, göğüs antrenmanı sonrası arka kol çalışınca verimli çalışamıyorsun, aynı şekilde sırt çalışırken ön kol daha çok çalışıyor bu nedenle, sırt antrenmanı sonrası ön kol çalışmak verimsiz oluyor.
birde şöyle birşey okumuştum antrenman sırasında birbirine yakın kas gruplarını çalıştırmak daha verimli olduğu söyleniyor (antrenman sırasında vücuttaki kan akışından maksimum verimi almak için böyle olmasının daha doğru olduğunu okumuştum). yani arka kolun sırta daha yakın olması, ön kolun göğüse daha yakın olması gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı