Sporda full body bölge sırası nasıl olmalı?

pAww

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, 2 ay önce spora başladım ve 2 hafta gidip bırakmıştım. Şimdi yeniden başlıyorum. Yaptığım üst bölgelerdeki sıra şöyle ilerliyor: Göğüs, sırt, omuz, biceps ve triceps. Ancak biceps ve Triceps'i sona bıraktığım için kollarım yorgun olduğundan, her iki kas grubunda da istediğim tekrarı yapamıyorum. Acaba biceps ve Triceps'i ortalara ya da başa mı almalıyım, yoksa bu şekilde mi devam etmem daha iyi olur? Konu hakkında bilgi verebilecek bilgili arkadaşlar varsa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeniden başlıyorsun ağrıması normal gittiğin salondaki hocan sana yardımcı olacaktır. Devam et ama çok yüklenme ilk zaman

Haftada kaç gün gidiyorsunuz ve kaç gün gitme şansınız var? Antrenman sistemlerinde genelde sona kalan bölge eğer genetiğiniz o bölgede çok iyi değilse vücudunuzun kalanına göre geriden gelir. Bir de bacak çalışıyor musunuz?

Haftada 4 gün gidiyorum bacak ise 2 günde 1 çalışıyorum genelde.

Haftada 4 gün gidiyorum bacak ise 2 günde 1 çalışıyorum genelde.
Dediğim gibi sizin önceliklerinize bağlı, ağırlık kaldırmayı bırakmadığınız ve bir şekilde progressive overload yaptığınız sürece zaten kas geliştireceksiniz. Bir de yaptığınız idmanlarda compound hareketleri iyi ayarlamanız lazım. Her antrenman fazla hareket ve set compound hareketler varsa kollara zaten güç kalmayacak. Şahsen ben 4 gün gitseydim upper-lower yapardım. 3 upper 1 lower olacak şekilde ayarlardım. Bacak çalışmayı çok seviyorsanız 2 de çalışılabilir ama ben tercihen yapmazdım.

Teşekkür ederim 3 gün upper 1 gün lower mantıklı olabilir.

Önceliğe bağlı tamamen. Ben de fullbody yapıyorum neredeyse 1 yıldır. En başta biceps çalışıyorum çünkü eksik bölgem ve en çok one çıkarmak istediğim kas. Nedense "sırttan önce biceps, göğüsten önce triceps çalışılmamalı" kafası var nedenini ben de bilmiyorum. Benim önceliğim biceps ise neden sırttan önce çalışmayayım? Sırtta verim düşer diyor. E benim önceliğim sırt mı

Evet haklı olabilirsiniz aslında eksik bölgeye de bağlı biraz.

Biceps ve triceps özellikle göğüs ve sırtta yapılan bileşik haraketlerde bench press vs. haraketlerde yardımcı olarak çalışıyor zaten bu yüzden kolların yoruluyor çünkü o bölgeleri aktif olarak çalışıyorsun. Eğer ilk biceps ve tricepsi çalışırsan bu yardımcı kasları yorup bileşik haraketlerde yeterince ağır giremezsin bu sefer de o bölgelerin eksik kalmaya başlar. Spora yeni başlamışsın zaten özellikle kol bölgesine şuan için odaklanmana gerek yok. Sporda ilerledikçe göğüs ve sırta 2şer set 3 haraket olarak yeterli olduğunu göreceksin bu şekilde ilerleyince de kola ekstra çalışmak için enerjin kalacaktır.

Teşekkür ederim aradığım cevap buydu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…