Sporda ilk ay nasıl çalışılmalıdır?

uyur

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 2600
RX 580
A320m Pro
24 GB Ram
Merhaba ben spora başlamak istiyorum. Ama ilk ay ne yapılır ne yenilir hiçbir bilgim yok. Spor salonunda hangi aletler kullanılır bilmiyorum. Bana ilk ay ne yapabilirim anlatabilir misiniz? Boyum 184 kilom 100, amacım vücut toparlansın kaslı gözükeyim. Ne kadar sürerse sürsün yapmak istiyorum. Bir de verdiğiniz taktiklerle ortalama kaç ayda değişim görürüm. Şimdiden teşekkür ederim. (Spor aletlerinin ismini bilmiyorum hareketleri bilmiyorum, hoca da tutmak istemiyorum kendi başima halletmek istiyorum. YT falan izler yaparım) işim biraz zor olabilir

Son düzenleyen: Moderatör:
Ooo başlamakla mükemmel bir adım atmışsınız öncelikle hocam, tebrik ederim.
Hiçbir şey bilmesen bile önemli olan devamlılıktır hocam, ben de ilk başladığımda birisi bana "devamlılığın öneminden" bahsetmişti, aradan çok uzun zaman geçti hala o anı unutmadım ve o kimse teşekkür ediyorum ona bırakmak istesen bile bırakamıyorsun o derece yani.
Bende ilk gittiğim zaman hiçbir şey bilmiyordum. Aslında oradaki hoca/antrenör öğretmesi gerekiyordu, bir bana adam akıllı gösteren olmamıştı. Oradaki ortam, oradan edineceğin arkadaşlarla bu işi yavaş yavaş bir şekilde öğreniyorsun. Önce makinelerden başlarsın, 1 ay sonra serbest ağırlığa geçersin. Milleti izleye izleye hareketin nasıl yapıldığına bakabilirsin. YouTube'dan da AĞIRSAĞLAM'a bakmana tavsiye ederim. İyi basmalar hocam.

Tavsiyen için teşekkür ederim bir mani olmaz ise devam etmek istiyorum. Tek sıkıntım ilk ay ne yapacağım hangi aletleri kullanacağım. Aletlerin hiçbir ismini bilmiyorum ve hareketlerin de doğal olarak internetten bak diyebilirsin ama internetten de neye bakacağımı bilmiyorum. Combo olarak neler çalışılır haftanın kaç günü calışmalıyım ne kadar calışmalıyım bilmiyorum. Mesela haftalık örnek verseniz beni çok mutlu edersiniz. ( Örneğin; pazartesi sırt omuz salı göğüs kol gibi..) Şimdiden teşekkür ederim <3

Rica ederim, oraya ilk başladığında oranın hocasının ilk başlayanlara özel alet sıralamasını (1-3-5-7-10 gibi) sırayla vermesi gerekiyor vermeseler de sorarsın oradaki hocaya, sana hangi aletleri hangi sırayla yapman gerektiğini, kaç set kaç tekrar yapman gerektiğini söylemesi gerekiyor. Örnek olarak internetten bakmak istersen bir kaç makine ismi verebilirim. Haftanın kaç günü gelmeniz gerektiği size bağlı ama sizde o heves var diye görüyorum o yüzden 4-5 gün gelirsen gayet güzel olur . 1 gün gelip 1 gün dinlenenlerde var yeni başladığımda ilk bende o şekilde yapıyordum. Ayrıca ilk ay makinelerde farklı farklı bölgeler çalışıyor yani size şimdiden pazartesi göğüs triceps salı sırt biceps desem sıkıntı olabilir, ama yine isterseniz onu da hazırlarım. Oradaki hoca da size antrenman programı ayarlayabilir. Rica ederim. <3

Ufak bi program hazırlayabilir misin. En azından beni geliştirecek şekilde. Ağır kaldırmada bir problemim yok 7 yaşından bu yana halde çalıştım şuan 16 yaşındayım 80 kilo falan zorlamaz beni diye tahmin ediyorum. Şimdiden tekrar tekrar teşekür ederim..

Hocam ilk defa başlıyorsanız 40KG bench press bile zorlayabilir zorlanmam deyip 80kg ile girmeyin.

Hocam ilk defa başlıyorsanız 40KG bench press bile zorlayabilir zorlanmam deyip 80kg ile girmeyin.
Bilmiyorum normal patates çuvallarını 2 alırım koşarım da hiç Spor aletlerine oturmadım bu konuda haklısınız. Kendimi yavaştan test ederek başlamalıyım dediğiniz gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…