Sporda kaç ayda düzgün bir form alınır?

Woodzy

Hectopat
Daha fazla  
183 boy 60a yakın kilom var kollarım falan da uzun ve zarganayım evde dumbeller ile bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama disiplinsizlikten ve ev olduğundan 1 gün yapıp 10 gün yapmıyorum uzun süredir böyle salona gitmek şart oldu gibi salonda makinelerden kaynaklı ve para ödediğim için düzenli şekilde gideceğime inanıyorum sizce kaç ayda zarganalıktan kurtulurum? Aslında amacım böyle üçgen vücut falan olmak değil zaten sınav senem YKS hazırlanıyorum dershane okul derken spora çok vakit kalmıyor haftada 3 maksimum 4 gün gideceğim kollarım kalınlaşsa az biraz büyüsem yeter bana.

Bol bol yemeniz lazım ama dikkatli yemeniz lazım, kardiyo olabildiğince az yapın. 2-3 ayda kilo alıp form oturmaya başlar.

Bol bol yemeniz lazım ama dikkatli yemeniz lazım, kardiyo olabildiğince az yapın. 2-3 ayda kilo alıp form oturmaya başlar.

Aslında iştahım var ama yiyip kilo alamıyorum diyenlerden değilim arkadaşlarla bir yere oturduğumuzda yiyorum hatta onlar bile diyor bu kadar yiyip nasıl kilo alamıyorsun falan.

Aslında iştahım var ama yiyip kilo alamıyorum diyenlerden değilim arkadaşlarla bir yere oturduğumuzda yiyorum hatta onlar bile diyor bu kadar yiyip nasıl kilo alamıyorsun falan.
Kilo almak çok kolay bir şey aslında, kilo almıyorsanız daha çok yiyin illa bir noktadan sonra kilo almaya başlarsınız.

Zayıf birisi için bence ilk 3-4 aydan sonra spor, kas hatlarını belli etmeye başlıyor.

Form tutmak için kilo almak lazım ve hızlı kilo almak değil, düzenli kilo almak lazım. Her ay 2'şer kilo almakla beraber en azından "düzgün bir form" için bence 6 ay civarı gidilmesi gerekiyor.

2 aya kalmaz olursunuz, ama dikkatli yemeniz lazım sonuçta vücut yapacaksınız.
Dediğim gibi yani öyle çok vücut yapma hedefim yok ama evde kaldığım zaman yemek yemiyorum ondan spors gidiyorum buna ek az kasta koymak istiyorum zaten yağ oranım falan da baya düşük

Zayıf birisi için bence ilk 3-4 aydan sonra spor, kas hatlarını belli etmeye başlıyor.

Form tutmak için kilo almak lazım ve hızlı kilo almak değil, düzenli kilo almak lazım. Her ay 2'şer kilo almakla beraber en azından "düzgün bir form" için bence 6 ay civarı gidilmesi gerekiyor.

Şu an 12.sınıfa geçeceğim için 2.dönemden itibaren YKS hazırlayacağım spor biraz geride kalabilir eylül'den subata kadar olan kısımda hakkını vererek yapmayı hedefliyorum.

Ne yediğiniz önemli. Spora düzenli gidip aylarca kilo alamayanlar var.
Eğer kas kütlenizi arttırmak istiyorsanız protein ağırlıklı beslenmelisiniz ve kilo alımını hızlandırmak istiyorsanız ekkatkılar kullanmalısınız. Protein tozu,kreatin, B kompleks vitamini ,aminoasit asit hapı.
Bunun yanında normal yemenizi arttırmanız gerekli.
Örnek olarak kahvaltıda 2 yumurta beyazı, 100gr peynir , 100gr konserve ton balığı ve bir kase sütlü yulaf. .öğlen 200gr tavuk eti ve yanında spagetti. Salata. Akşam da aynı şekilde. Yatmadan önce bir kase sütlü yulaf içine 100gr protein tozu.

salonda disiplinli ve ağır çalışmalısınız. Zayıf olduğunuz için ana kaslarınız çabuk hacim yapmaya başlar. Sıkı beslenme ve çalışma ile ayda 2,5 3kg arası kütle almalısınız

Ne yediğiniz önemli. Spora düzenli gidip aylarca kilo alamayanlar var.
Eğer kas kütlenizi arttırmak istiyorsanız protein ağırlıklı beslenmelisiniz ve kilo alımını hızlandırmak istiyorsanız ekkatkılar kullanmalısınız. Protein tozu, kreatin, b kompleks vitamini, aminoasit asit hapı.
Bunun yanında normal yemenizi arttırmanız gerekli.
Örnek olarak kahvaltıda 2 yumurta beyazı, 100gr peynir, 100gr konserve ton balığı ve bir kase sütlü yulaf. Öğlen 200gr tavuk eti ve yanında spagetti. Salata. Akşam da aynı şekilde. Yatmadan önce bir kase sütlü yulaf içine 100gr protein tozu.

Salonda disiplinli ve ağır çalışmalısınız. Zayıf olduğunuz için ana kaslarınız çabuk hacim yapmaya başlar. Sıkı beslenme ve çalışma ile ayda 2,5 3kg arası kütle almalısınız.

Anladım teşekkür ederim cevaplarınız için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı