3 ayda düzgün bir vücuda erişilebilir mi?

Hocam yanlış bilmiyor isem az tekrar çok set yüksek ağırlıklarda yapılan bir şey bizim amacımız yağ yakma ise çok tekrar yapmalıyız diye biliyorum.
Yüksek tekrar kas gelişimi için de iyi değil ve zaten kardiyo yerine geçmiyor. Efor düşük olduğu için kalp ritmi doğru düzgün yükselmiyor.

Anladım hocam sağ olasınız. Programı o zaman spor salonundaki hocayamı bırakmalıyım.
Oradan program alıp burada paylaşmak daha iyi olur. Salonlardaki hocalar bilgisiz.

Anladım hocam sağ olasınız. Programı o zaman spor salonundaki hocayamı bırakmalıyım.

Bence böylesi daha iyi olur hocam siz ne istediğinizi hocaya söylersiniz oda size özel bir program hazırlar bu sayede ne yapacaktım hangisini yapmalıyım diye bir derdiniz kalmaz eğer uzun süreli gideceksenizde ilk 2 aydan sonra zaten kendiniz işi çözmüş olursunuz hocaya ihtiyacınızda kalmaz.

Bu konu hakkında çok fazla açılmış konu var biliyorum ama benim merak ettiğim ve farklı olan konular var. Söyle baştan başlayayım yaklaşık 1 aydır diyeteyim ve 100 kilodan 96 kiloya düştüm. Üniversite bitince bir fitness salonuna yazılıp en azından ful kas olmasa da yapı olarak büyük ama fazla yağlı olmayan birine dönmek istiyorum. Sizce üç ayda böyle bir şey elde edebilir miyim? Ve spora devam ederken diyete devam etmeli miyim yoksa bırakmalı mıyım? Çünkü Temmuz ayında başlayacağım en iyi ihtimalle 90 kilo falan olurum 14 Temmuz gününe kadar ve nasıl bir yol izlemeliyim neler yapmalıyım?

Boyum: 1.84 kilom: 96, hedeflediğim kilom 80.

Vücut yapım kollarım kas olarak belirgin değil ama biraz hacimli basenlerim büyük ayak kaslarim belirgin ve büyük hafif bir göbeğim var ve göğsümde yağlanma var.
Hocam boyunuz uzun olduğu için kasları doldurmanız daha uzun yıllar alacaktır. 3 aylık süreçte yapabileceğiniz en iyi şey spor disiplini edinmeniz olacaktır. Çünkü kaslı ve yağsız olmak bir süreçtir hayatınızın bir döneminde disiplini bırakırsanız muhtemelen eski halinize dönersiniz tabi toparlanmanız daha kolay olur orası ayrı bir konu.
Antrenman programınıza kardiyo ekleyip, kalori açığı oluşturursanız 3 ay olmasa bile süreç içerisinde amacınıza ulaşabilirsiniz.

Hocam boyunuz uzun olduğu için kasları doldurmanız daha uzun yıllar alacaktır. 3 aylık süreçte yapabileceğiniz en iyi şey spor disiplini edinmeniz olacaktır. Çünkü kaslı ve yağsız olmak bir süreçtir hayatınızın bir döneminde disiplini bırakırsanız muhtemelen eski halinize dönersiniz tabii toparlanmanız daha kolay olur orası ayrı bir konu.
Antrenman programınıza kardiyo ekleyip, kalori açığı oluşturursanız 3 ay olmasa bile süreç içerisinde amacınıza ulaşabilirsiniz.

Hocam kardiyo yapmayı düşünüyorum hatta şu an bile yapıyorum 30 dk 12 egimde 4 hızda yürüyüş bu kardiyoya spor zamanıda devam edeceğim sadece sorunum beslenme olacak sonuçta ev yemekleri tüketmek zorunda kalıyorum binada kalori açığı bırakmakta sorun olmuyor ama bazen protein ya da fazla yağ alımı oluyor onları nasıl engellerim ya da çok büyük sıkıntı çıkarır mı mesela benim cusemde biri günde 150 gram protein alması gerekiyormus bu biraz zor benim açımdan daha çok günlü 70 ila 100 gram alıyorum

Hocam kardiyo yapmayı düşünüyorum hatta şu an bile yapıyorum 30 dk 12 egimde 4 hızda yürüyüş bu kardiyoya spor zamanıda devam edeceğim sadece sorunum beslenme olacak sonuçta ev yemekleri tüketmek zorunda kalıyorum binada kalori açığı bırakmakta sorun olmuyor ama bazen protein ya da fazla yağ alımı oluyor onları nasıl engellerim ya da çok büyük sıkıntı çıkarır mı mesela benim cusemde biri günde 150 gram protein alması gerekiyormus bu biraz zor benim açımdan daha çok günlü 70 ila 100 gram alıyorum
Hocam ben tempo değiştirerek kardiyo yapılması taraftarıyım örnek olarak 10dk 10 eğim 3 hız sonrasında 5dk 12 eğim 4, 5 dk 15 eğim 5 hız vs. aynı tempoda olmadığından vücut sürekli aktif olduğu için 30dk daha çok kalori yakıyor. Ev yemekleri konusunda ailenden daha yağsız yapmalarını isteyebilirsin kilo başı 0.8gr gibi sağlıklı yağ alımı yaptığında otomatik olarak daha hızlı kilo vereceksin. En az kilo başı 1gr seviyesinde protein tüketmelisin ki kilo verirken vücut kaslardan vermesin. Yüksek protein ve düşük kalorili olduğu için yumurta ve lor peyniri tüketmeni tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı