halilZZersS
Hectopat
Daha fazla
1.82 boyunda 65 kilo 19 yaşında biriyim. Az biraz spor geçmişim var. Lise boyunca okul zamanları koşar futbol oynardım, yazları ise 3 aylığına spor salonunda ağırlık çalışırdım. Düşük kiloma rağmen biraz fit denebilecek bir vücudum var. Bir deri bir kemik değilim kollarım, omuzlarım ve göğsüm birazcık şişkin ve şekilli. Bu sene 12. sınıftım ve 1 sene dershaneye yürümek dışında adamakıllı bir harekette bulunmadım.(Yürüme de her gün değil haftada 1-2 falandı. Hatta Nisan'dan sonra hiç yürümedim sürekli evde oturuyordum.) Çok şükür sınav bitti ve Haziran'ın sonu gibi tekrar spor salonuna kaydolmaya karar verdim. Kaydolduktan hemen sonra 2 Temmuz'da vücudumun spora uygun olup olmadığını öğrenmek için hem kardiyoloğa hem de dahiliyeye gittim. Kardiyologta ultrason ve ekg sonuçlarım temiz çıktı. Dahileyede de hemogram, idrar, vitamin mineral, şeker, kolesterol gibi değerlerim yerli yerindeydi. Lakin spor yaparken nabzım çok çabuk yükseliyordu. Sete girdiğim zaman 160-170'leri görüyor, ama set aralarında dinlenirken tekrar 90-100 civarlarına düşüyordu. Hastalık anksiyetem ve OKB'm olduğu için haliyle çok kötü bir ruh haline büründüm. Her zaman hayatımın merkezine koymaya çalıştığım spordan bir anda soğudum. Sonra bir şekilde normal olduğunu kabul ettim ve devam etmeye çalıştım. Bugün 25 dakikalık açık havada yürüyüşe çıktım. Nabzım 100-110 civarlarında gezindi. Bayağı sevindim bu duruma çünkü önceden 120-130'larda gezinirdi. Sonrasında vücudumu daha da alıştırmak adına eve dönüş yolunda 2-3 dakika hafif tempo koşu yapmaya karar verdim. Koşuya başladım nabzım 160 oldu, sonra 170 ve en son ben durduğumda 183 olmuştu. Bunlar ilk 90 saniye içinde oldu. Ve bunlardan sonra haliyle anksiyetem tekrar tetiklendi. Sporu bırakıp yürüyerek dönerken eve nabzım 140 civarındaydı. Eve gelip oturduğumda ise 90 civarında seyrediyordu. Tekrar doktora gidemem çünkü annem anksiyetemin geçmesi için beni doktora götürmeye karşı. Gittiğimde zar zor izin alıp gidiyordum. Ayrıca daha 20 gün önceki test sonuçlarımda hiçbir şey çıkmadı. 1 aydır ağırlık kaldırıyorum ve hala düzelmemesi beni korkutuyor. Biraz sabırsız biriyimdir ama sabırsız olduğum için mi böyleyim yoksa anormal bir durum var mı çözemedim. Eğer varsa böyle bir şey yaşayan birileri, deneyimlerinizi ve nasıl çözdüğünüzü dinlemek isterim.