İddia Spotify'a soruşturma açıldı

Evet şaka değil, dini konuları alaycı şekilde playlist yapan iyi niyetli dostlarımız sayesinde bir uygulamayı daha kaybedebiliriz. En çok kullandığım uygulama Spotify, engellenmesi saçma olur. Sizin fikriniz ne dostlar?

Bence bu işlerden sorumlu olan kişiler yapacak bir şey bulmayınca boşa çıkıyorlar yani iş yapamıyorlar onlarda bazı kişilerin gözüne girmek için özellikle böyle şeyleri araştırıp bunları kapattırmaya çalışıyolar şahsi fikrim.

Konu nerelere çekilmiş gene. Yahu 2-3 kişi densiz davrandı diye koca platformu kapatacaklarını sanmam. Hadi kapattılar diyelim çekerim VPN'yi veririm parayı kullanmaya devam ederim.

Konu iyice level 1 ateist-müslüman postlarına çevrilmiş.
Yasak sebebiyle alakalı konuşuyorduk da arkadaşlar olayı yine Allah kitaba döndürdüğünden açıklıyorum işte. Yoksa hiçbir platform ne din ne başka bir kişiye hakaret edildi diye kapatılmaz kişi bulunur cezalandırılır bu kadar basit.

Devlet bazen insanların dinlediği müziğe bile karışır. O kadar saçma bir mantık var ki anlatamam. Dini şeyler playlist yapılıyormuş sözde. Daha geçen gün bir tane karikatür yüzünden insanlar dışarda "Kemalistler hesap vericek" ya da "Şeriat istiyoruz" demediler mi? Devlet bunlara bir şey yaptı mı? Hayır.

Dışarda katiller tacizciler kol geziyor. Güpegündüz adam bıçaklıyorlar. Bizim devletimizin ise 3-5 tane insanın yaptığı şey yüzünden milyonlarca kullanıcısı olan uygulamayı kapatıyor. Akp nin aklı bu kadar işte.

Ayni olay discord olayında da oldu. Tamam kapattınız uygulamayı. Her şey çözüldü mü? Bugün kim bilmiyor discord a vpn ile girilebildiğini? Tüm Türkiye'nin kimlik bilgileri 13 yaşındaki çocukların elinde.

Daha fazla uzatmayacağım. Anlamak isteyen anladı zaten. Klasik yasakçı zihniyet. Er ya da geç bunlar da hesap vericek.

Söylediğin sorunların tek çözümü şeriat.

Değil. Amerika gibi ülkelerde kafasına göre kimse bir şey yasaklayamaz. TikTok banlandı sadece o da veri muhabbeti yüzünden adamlar orada bile vatandaşın verisini düşünüyor bizdeki muhabbetler zaten ortada 12 yaşında çocuklar panelden bilgileri çalıp tehdit ediyor eve ambulans polis yolluyor. Git Avrupa ülkelerini araştır bakalım böyle kafalarına göre yasak falan atıyorlar mıymış? Dünyadan bir haber konuşmak çok kolay. Hükümetin işi o uygulamadaki suçluları bulup onları cezalandırmaktır aynı sokaklarda olması gerektiği gibi suçlu var diye direkt uygulamayı kapatmayacak yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu dağıtmayalım.

Katılıyorum. Konu çok dağıldı ama yazmadan da olmuyor. Neyse ben başa döndüreyim bana kalırsa yasaklanma ihtimali cidden var ama biraz %50 50 gibi. Hatırlarsanız Steam için de benzeri bir şey başlatılmıştı CS2 olayı yüzünden ama pek sonuç çıkmamıştı bu da böyle olabilir milyonlar kullanıyor çünkü. Ama şu anlık sadece teori üretebiliriz umarım yasaklanmaz DC'nin eksikliği hala can sıkıyor zaten.

Katılıyorum. Konu çok dağıldı ama yazmadan da olmuyor. Neyse ben başa döndüreyim bana kalırsa yasaklanma ihtimali cidden var ama biraz %50 50 gibi. Hatırlarsanız Steam için de benzeri bir şey başlatılmıştı CS2 olayı yüzünden ama pek sonuç çıkmamıştı bu da böyle olabilir milyonlar kullanıyor çünkü. Ama şu anlık sadece teori üretebiliriz umarım yasaklanmaz DC'nin eksikliği hala can sıkıyor zaten.
Eğer Spotify da yasaklanır ise çok büyük tepkiler gelir. Artık insanların daha fazla yasak kaldırabileceğini sanmıyorum. Tekrar bir Saraçhane olayı patlayabilir. Umarım yaşanmaz. Artık bazı insanlar insanların özgürlüklerine karışmamayı öğrenmeleri gerekli. Dediğim gibi umarım yaşanmaz ancak yaşanırsa da çok büyük tepkiler alacaklardır.

Artık bizim milletinde karşı koyması gerekiyor. Instagram yasaklandı tepki geldi açıldı. Discord kapandı birkaç ay konuşuldu sonra unutuldu. Roblox da öyle. Wattpadin ismini dahi unuttular. Umarım her şey eskisi gibi olur. Çünkü ben artık daha fazla kısıtlanmak istemiyorum.

Kusura bakmayın biraz içimi fazla döktüm gibi ama artık bu durum bıktırdı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı