xgravity
Picopat
Daha fazla
Arkadaşlar Java Springboot'da caching nasıl yapılır?
Arkadaşlar şimdi 1. kısımda dönen listedeki verileri cache ediliyor. Listedeki tüm öğelerin hepsi, tek tek #result.id diye mi kaydediliyor yoksa bir bütün olarak bir liste sadece #result.id diye mi kaydediliyor anlayamadım.
2. kısım ve 3. kısımda id'ye göre, dönen değerleri, "persons" cache alanında karşılığı varsa güncelliyor, yoksa ekliyor. diye biliyordum.
Arkadaşlar veri eklediğim zaman, güncel veri, ancak Springboot'u yeniden başlatınca geliyor. Cache hiç güncellenmiyor yani.
Springboot'u başlatan uygulamama @EnableCaching işareti de ekledim.
Bu sorunu nasıl çözerim?
Java:
@Service
public class Service {
// bağımlılıklar inject edildi
// 1.Kısım
@Cacheable(key = "persons", "#result.id") // 1.kısım result dönen nesneyi ifade eder
public List<PersonDTO> getUsers() {...}
// 2. Kısım
@Cacheput(key="persons", value #result.id) // result dönen nesneyi ifade eder
public PersonDTO createPerson(PersonDTO personDTO) {
...
...
return personMapper.modelToDTO(personDTO);
}
// 3. kısım
@Cacheput(key="persons", value = #updatePerson.id) // paremetredeki değerin id'sini alır
public PersonDTO updatePerson(UpdatePerson updatePerson)
}
Arkadaşlar şimdi 1. kısımda dönen listedeki verileri cache ediliyor. Listedeki tüm öğelerin hepsi, tek tek #result.id diye mi kaydediliyor yoksa bir bütün olarak bir liste sadece #result.id diye mi kaydediliyor anlayamadım.
2. kısım ve 3. kısımda id'ye göre, dönen değerleri, "persons" cache alanında karşılığı varsa güncelliyor, yoksa ekliyor. diye biliyordum.
Arkadaşlar veri eklediğim zaman, güncel veri, ancak Springboot'u yeniden başlatınca geliyor. Cache hiç güncellenmiyor yani.
Springboot'u başlatan uygulamama @EnableCaching işareti de ekledim.
Bu sorunu nasıl çözerim?
Son düzenleyen: Moderatör: