Çözüldü SQL bağlantı hatası nasıl çözülür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

THE_YORULMAZZZ

Hectopat
Katılım
26 Şubat 2021
Mesajlar
332
Çözümler
4
SQL bağlı bir projem var ve sanal veri tabanı bağlantısı kullanıyorum uygulamayı kendi PC'mde çalıştırdığımda sorunsuz çalışıyor ancak başka PC de çalıştırdığımda aşağıda ki hatayı alıyorum yardımcı olursanız sevinirim;
Kullandığım sanal sunucu (freeasphosting.net)

Hatanın yazılı metni;

Kod:
System. Data. Sqlclient. Sqlexception (0x80131904): Sunucuyla bağlantı kurulurken ağ ile ilgili veya örneğe özel bir hata oluştu. Sunucu bulunamadı veya sunucuya erişilemiyor. Örnek adının doğru olduğunu ve SQL Server'ın uzak bağlantılara izin verdiğini doğrulayın. (provider: Named pipes provider, error: 40 - SQL server için bağlantı açılamadı) ---> System.componentmodel. WIN32EXCEption (0x80004005): Ağ yolu bulunamadı.
 

Dosya Ekleri

  • WhatsApp Görsel 2023-01-28 saat 21.03.25.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-01-28 saat 21.03.25.jpg
    33,7 KB · Görüntüleme: 226
  • Yeni Metin Belgesi.txt
    4,9 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Uzak sunucu varsayılan olarak uzaktan veri tabanı erişimine kapalı oluyor. Uzaktan erişime izin vermeniz gerekiyor böyle bir şey yapmak istiyorsanız. Ancak önermem böyle bir şeyi.
XAMPP'ı bir bilgisayara kurup yerel sunucuyu açıyorsunuz. Ardından bilgisayarınız modemden aldığı IP adresi ile her cihazdan girebilirsiniz.

MySQL kullanmayı öğrendikten hemen sonra hocam bu konu için yeni bir konu açıp sizi etiketleyeceğim yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tabii ki yardımcı olurum. MySQL'i kavrayın, sunucuyu açıp bağlanmak çok basit :)

Teşekkür ederim hocam.

Tabii ki yardımcı olurum. MySQL'i kavrayın, sunucuyu açıp bağlanmak çok basit :)

Hocam XAMPP'de sorun yaşadım ben de onun yerine AppServ kurdum ve PhpMyAdmin ile host bağlantısı yaptım yardımınız için teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı