SQL veri tabanına kaydedilen bilgiler not defterine nasıl aktarılır?

Noxius0720

Femtopat
Katılım
26 Şubat 2023
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben C# dilinde, form uygulaması şeklinde, SQL veri tabanı ile bağlantı kurarak bir proje yaptım. SQL kullandığım için bilgiler SQL veritabanına kaydediliyor ama ben bu bilgileri not defteri veya benzeri bir metin belgesine aktarmak istiyorum. Ama nasıl yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
 
Tablodaki verileri metin belgesine aktarmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. Öncelikle, kullanacağınız metin belgesini oluşturun veya var olan bir metin belgesini kullanın. Belgenin ismini ve konumunu kaydedin.
  2. C# proje dosyanıza System.IO ad alanını ekleyin.
  3. Veritabanına bağlantıyı kurduktan sonra, verileri bir sorgu aracılığıyla çekin ve bir DataTable nesnesine atayın.
  4. // Veritabanına bağlantıyı kurun ve sorguyu çalıştırın SqlConnection connection = new SqlConnection("connection_string"); connection.Open(); SqlCommand command = new SqlCommand("SELECT * FROM TableName", connection); SqlDataAdapter adapter = new SqlDataAdapter(command); DataTable dataTable = new DataTable(); adapter.Fill(dataTable); connection.Close();
    • DataTable nesnesindeki verileri metin belgesine aktarmak için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz:
    • [*]// Metin belgesine yazma işlemi string filePath = "path/to/text/file.txt"; using (StreamWriter writer = new StreamWriter(filePath)) { foreach (DataRow row in dataTable.Rows) { for (int i = 0; i < dataTable.Columns.Count; i++) { writer.Write(row[i].ToString()); if (i < dataTable.Columns.Count - 1) { writer.Write(", "); // Sütunları virgülle ayırabilirsiniz } } writer.WriteLine(); // Bir sonraki satıra geçmek için } } [*]
    • Yukarıdaki kod, her satırı metin belgesine yazacak ve sütunları virgülle ayıracaktır. İhtiyaçlarınıza göre yazma biçimini düzenleyebilirsiniz.
    • Yazma işlemi tamamlandıktan sonra, metin belgesini kontrol edin ve içerisinde verilerin doğru bir şekilde kaydedildiğini doğrulayın.
  5. Bu adımları izleyerek, SQL veritabanındaki verileri metin belgesine aktarabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı