SQL'den Gelen Firma Adını Seçip ID'sini Label'a Yazdırma

Pixel_x

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcısı
Merhabalar SQL veri tabanından gelen firma adlarını combabox'a yazdırdım. Combabox'ta firma adını seçip aynı tablodaki firmanın ID'sini nasıl label'e yazdırabilirim. Resimdeki kod doğru mu?

1.JPG
2.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
select TBL_FIRMALAR bölümünde, eğer sütun id ise bunu yazman gerekir. SELECT id, firma_ad_sütunu from TBL_FIRMALAR where firma_ad_sütunu = @p1 gibi. (cmbfrmsec.Text'te firma adı yazıyorsa..)
id'i aktardığın label kodu doğru görünüyor.. while yerine if de yazabilirsin..

select TBL_FIRMALAR bölümünde, eğer sütun id ise bunu yazman gerekir. SELECT id, firma_ad_sütunu from TBL_FIRMALAR where firma_ad_sütunu = @p1 gibi. (cmbfrmsec.Text'te firma adı yazıyorsa..)
id'i aktardığın label kodu doğru görünüyor.. while yerine if de yazabilirsin..
1.JPG

böyle yaptım niye aynı hatayı alıyorum

hara = "System.Data.SqlClient.SqlException: 'Invalid column name 'TBL_FIRMALAR'.'"

TBL_FIRMALAR isimli bir sütunun olmadığını söylüyor. Cümleye bakılırsa tablonun adı TBL_FIRMALAR.? O bölüme sadece sütun adlarını yazacaksın. From'dan sonra tablo adını yazacaksın.

TBL_FIRMALAR isimli bir sütunun olmadığını söylüyor. Cümleye bakılırsa tablonun adı TBL_FIRMALAR.? O bölüme sadece sütun adlarını yazacaksın. From'dan sonra tablo adını yazacaksın.
Bir sorum olacaktı ben müşteriler forma bir buton ekledim tıklayınca ayrı bir formda firmalar gridwiew'i açıyor oradan seçtiğim veriyi açık olan forma müşterilere adını getiremiyorum fakat yeni formda açtığımda müşterileri geliyor açık olan forma nasıl getirebilirim? Firmalar formdaki texbox'ı nasıl tetikleyebilir im?

Diğer sayfaya ancak query string yolu ile veri taşıyabilirsin. Yine bu query stringi kullanarak formunu doldurabilirsin tabi sayfa tekrar yüklenecek. Ama iyi bir yöntem değil aynı sayfada yapabilmek daha iyi.. Aynı sayfada DetailsView veya FormViewi kullanmak daha mantıklı. Bunları tetiklemek lazım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı