Squat yapmak şart mı?

salamancalar

Hectopat
Bacak günü toplamda 6 hareket yapıyorum ve aralarında squat yok. Sizce olmazsa olmaz bir hareketmi squat yapmalı mıyım, sevmediğimden yapmıyorum.

Bacak günü toplamda 6 hareket yapıyorum ve aralarında squat yok. Sizce olmazsa olmaz bir hareketmi squat yapmalı mıyım, sevmediğimden yapmıyorum.
Bence evet.
1730054260219.png

Fotoğraf kaynağı;SHREDDED BROTHERS sitesi

6 hareket fazla değil mi? Yapmasan da olur, bu sporda hiçbir hareket zorunlu falan değildir. Yerine leg press, hack squat vs. yapabilirsin. Hiç yoksa en az 1 tane compound hareket öneririm.
Hoş, 3 temel hareketten biri olduğu için yapman ve güçlenmen yararına olur ama istemiyorsan tabii ki yapmak zorunda değilsin.

6 hareket fazla değil mi? Yapmasan da olur, bu sporda hiçbir hareket zorunlu falan değildir. Yerine leg press, hack squat vs. yapabilirsin. Hiç yoksa en az 1 tane compound hareket öneririm.
Hoş, 3 temel hareketten biri olduğu için yapman ve güçlenmen yararına olur ama istemiyorsan tabii ki yapmak zorunda değilsin.
leg pres ve hack squat yapıyorum, o yüzden squata gerek duymuyordum

Yapmak zorunda değilsiniz. Onun yerine leg press yaparsanız da aynı etkiyi verir. Fakat squatın artısı yer çekimine karşı olduğu için leg pressten daha fazla kası aktif etmesidir.

@salamancalar O zaman yapmasan da olur. Tabii 6 hareket çok fazla. 1 tane compound, birer tane de izole quad ve hamstring hareketi yeterli olacaktır. Gerek duyuyorsan calf çalışabilirsin.

6 hareket mi? Yanlış ilerliyorsun ilk önce bunu bil de. Squat %100 gerekli değil ama çok iyi bir harekettir, compound egzersizler her zaman iyidir.
6 hareket bence de fazla. Doğal olduğunuzu varsayarak ve Mr.Olympia olmayacağınızı varsayarak konuşacak olursam saçma bir program izliyorsun bence. Kaslar ters tepki verirse gelişim durabilir hatta kas bile kaybedebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı