SPOİLER!
Gereksiz ve saçma olmuş.
1. sezon mükemmeldi, 2. sezon ise operasyon sezonu olmuştu. Gi-hun'un çabaları takdir edilesiydi.
3. sezonu kötüleyemem ama finalden sonra zaman israfı olduğunu fark ettim. Bebeği kendisini aşağı atacak kadar düşünen bir insan o gece eline bıçak verildiğinde mecbur kalıp herkesi elemeliydi. Melek mi bu adam? Kendisi öldükten sonra bebeğe güzel bir şekilde bakılacağını nereden biliyordu? Dedektifin rahatlığı da ayrı bir saçmalıktı. Sen gel yıllarca bu adayı ara ve bul sonra da ada havaya uçsun, yetişeme ve her şeyi çözmüşsün gibi rahat rahat piyasada gezin!
Sadece bu da değil; kaybolan insanları kimse sormuyor, tamam, ancak bir terslik olduğu hiç mi anlaşılmaz? Süper market şubesi açar gibi Amerika'ya da aynı oyunları götürmüşler. Nerede kaldı Squid Game'in özgünlüğü? Amerika'ya da şube açmaları şart mıydı? Adı final ama sadece yapmak için yapılmış gibi geldi. Filme olan sempatim azaldı. Özellikle sondaki
ABD sahnesi
Güney Kore yapımı bir diziye hakaret gibi hissettirdi. Kusacaktım...
Olası finaller şunlar olabilirdi:
- Gi-hun herkesi öldürürdü. Kendi kızına yapamadığı babalığı Jun-hee'nin kızına yapardı.
- Farklı yollarla (mesela güvenini kaybettiğinden dolayı) Front Man olabilirdi.
Haricinde benim son düşüncelerim de şunlardır:
1. sezonda oyuna katılan insanlara üzülüp hak veriyordum, oyunları eleştiriyordum. 2 ve 3. sezonda aslında insanların bu sonuçları hakettiğini, sadece arada kalan masumların ezildiğini gördüm. Kurunun yanında yaş da yanar misali...
Gi-hun'un bunca şeyden sonra melek gibi davranması yersizdi ve bi' nevi o da layığını buldu. O gece geriye kalan herkesi elemedi ve ertesi gün kendisi de dahil herkes elendi. Seçiminin sonucunu haketti. Yani oyunu yöneten ve yönetilmesine yardım eden kimsenin suçu yok. Kurulmuş bir düzen var. Bu düzene katılan ruh hastası VIP'ler ve sıranın kendisine gelmeyeceğini zannedip para hırsıyla oyuna devam eden oyuncular...