- Makaleler
- 1
Çocuklara göre şeyler olduğundan eklenmiş sanırım. Ütopyadan ileri bir şey değil![]()
Beni ilgilendirmez herkes istediğini izleyebilir. Benim demeye çalıştığım daha farklı.Yalnız sünger bob kare pantolonu 60 yaşın da izleyen insanlar var hocam ayrıca çizgi film sizden daha yaşlı.
Eki Görüntüle 1756316
Gerçekten merak ediyorum; komünizm gerçekten uygulansaydı komünizm altında yaşayanlar nasıl düşünürdü?
Farklı işi yapıp aynı kazanca veya aynı avantajlara sahip olunca bu "eşitsizliği" fark edip susar mıydı yoksa eşit değiliz deyip birbirlerine saldırırlardı veya başka bir şey mi olurdu?
Bir düzen, bir çark olacaksa o çarkın içinde bir şeyler olacak, insanların da iş yapması lazım dönmesi için ama her iş aynı değil. Aynı işi yapıp aynı kazançların sağlanması insanlarda illa ki bir kargaşa yaratacaktır.
"Ne kadar çalışırsan o kadar hizmet." dersen bu zaten kapitalizm olur, komünizm olmaz. Komünizm zaten eşitlik demek yani verdiğin hizmeti herkese eşit vermezsen komünizm olmaz. Herkes için aynı işi aynı yükte yaptırman da imkanız, bir doktor ile askerin veya çiftçi ile öğretmenin iş tanımları ve yaptıkları bambaşka.
Aklımda deli sorular. Eğer öyle bir simülasyon kabiliyetim olursa gelecekte komünist bir toplumun çıkardığı ayaklanmayı veya diktatörlük altında faşizme gitmesini denemek isterim. Belki hiçbiri olmaz?
Çocuklara göre şeyler olduğundan eklenmiş sanırım. Ütopyadan ileri bir şey değil![]()
Elindeki parayı bireyden daha iyi kimse harcayamaz. Her şey tekelleşirse rekabet yok olur ve kalkınma zorlaşır. Ben eşitliği değil adaleti savunurum. Adalet varsa eşitlikte vardır ama herkesin kendi hakkı ön plandadır.Gerçekten merak ediyorum; komünizm gerçekten uygulansaydı komünizm altında yaşayanlar nasıl düşünürdü? Farklı işi yapıp aynı kazanca veya aynı avantajlara sahip olunca bu "eşitsizliği" fark edip susar mıydı yoksa eşit değiliz deyip birbirlerine saldırırlardı veya başka bir şey mi olurdu?
Bir düzen, bir çark olacaksa o çarkın içinde bir şeyler olacak, insanların da iş yapması lazım dönmesi için ama her iş aynı değil. Aynı işi yapıp aynı kazançların sağlanması insanlarda illa ki bir kargaşa yaratacaktır.
"Ne kadar çalışırsan o kadar hizmet." dersen bu zaten kapitalizm olur, komünizm olmaz. Komünizm zaten eşitlik demek yani verdiğin hizmeti herkese eşit vermezsen komünizm olmaz. Herkes için aynı işi aynı yükte yaptırman da imkanız, bir doktor ile askerin veya çiftçi ile öğretmenin iş tanımları ve yaptıkları bambaşka.
Aklımda deli sorular. Eğer öyle bir simülasyon kabiliyetim olursa gelecekte komünist bir toplumun çıkardığı ayaklanmayı veya diktatörlük altında faşizme gitmesini denemek isterim. Belki hiçbiri olmaz?
Her şey tekelleşirse rekabet yok olur ve kalkınma zorlaşır.
Komünizmin eşitliği fırsat eşitliği ve sosyal eşitliktir.Ben eşitliği değil adaleti savunurum. Adalet varsa eşitlikte vardır ama herkesin kendi hakkı ön plandadır.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.