SS Arctis 7 (2019 Edition) İncelemesi

Selamlar öncelikle, ürünü N11 üzerinden Ekostok adlı satıcıdan 01.04.2020 tarihinde 1099 TL'ye satın aldım. Siparişi verdiğim andan itibaren 24 saatten daha kısa sürede teslim edildi. Hızlı teslimat gibi bir seçenek seçmedim, teslimatın bu şekilde yapılması gayet memnun etti beni. Paketleme de iyi düzeydeydi.

Bana göre;

(+) Artıları:
  • Kablolu veya kablosuz kullanım arasında hiçbir şekilde fark yok. Bu yüzden kablosuz kullanımda ne bir gecikme ne de bir özellik kaybı olmuyor.
  • Kablosuz kullanımda şarjı baya uzun süre gidiyor. Tam olarak saat tutmadım ancak tek şarjla 20-24 saati rahatlıkla aşabiliyorsunuz.
  • Pedleri gayet yumuşak, kulağı sarıyor ve dış sesi baya filtreliyor.
  • Kafa bandı en sevdiğim yanı, istediğin şekilde sıkılığını ayarlayabiliyorsun ve gerçekten rahat.
  • 10-12 metreye kadar kablosuz desteği var, aralara çok fazla duvar girince bazen kopmalar olabiliyor. (0-10 metrede duvar olsa da bağlantı kopmuyor)
  • Mikrofon gayet başarılı, şahsen Discord üzerinde aktif olarak kullanıyorum ve dış sesleri güzel derecede filtreleyebiliyor.
  • Mikrofonu kullanmadığınız zamanlarda kulaklığın içerisine sokabiliyorsunuz, yani gizleyebiliyorsunuz. Ayrıca kulaklık üzerinde mikrofon açma kapama tuşu da var.
  • Şarj sıfır olsa bile kabloyu takarak hem şarj edebiliyor hem de kullanmaya devam edebiliyorsunuz.
  • Kulaklık programı üzerinde yaptığınız ayara bir program veya oyun ekleyebiliyorsunuz. O uygulama açıldığı anda otomatik olarak atanmış olan profil devreye giriyor.
  • Kulaklık üzerinde 3.5mm jak girişi mevcut. Oraya harici bir telefon kulaklığı takarak da sesi paylaşabiliyorsunuz.
(-) Eksileri:
  • Kulaklık programı üzerinden herhangi bir şekilde şarjın tam olarak yüzde kaç kaldığını göremiyorsunuz. Dolduğunda da tam dolu olup olmadığını anlayamıyorsunuz. Ancak kulaklık üzerinde yanıp sönen ışıktan şarj derecesini az çok tahmin edebiliyorsunuz. (Yeşil - Sarı - Kırmızı)
  • Kulaklık programındaki Ekolayzer ayarları biraz daha basit yapılabilirmiş. Bakın kötü demiyorum da kendiniz için mükemmel ayarı bulabilmek için oturup bir gün vakit harcamanız gerekir.
  • Arctis Pro Wireless'ta olduğu gibi fazladan batarya seçenekli olabilirmiş. Bu da bir bataryayı kullanırken diğerini şarj etmemize olanak sağlardı. Ancak bu modelde batarya pilini çıkarma seçeneği dahi yok.
  • Kablosuz bir kulaklık olduğu için yanında GameDAC veya benzeri bir dock verilebilirdi. Ses kalitesi kötü diye demiyorum, kulaklığın biraz daha premium hissettirmesini sağlamak amaçlı.
  • Her ne kadar telefona kablolu bir şekilde bağlayabiliyor olsak da rahatlık açısından kablosuz bağlantı da olmalıydı.
  • Kutu içeriği aşırı sade geldi. Sadeliği severim ancak belki birkaç sticker fena olmazdı. 😃

Bunların dışında Chatmix özelliği de var. Kulaklığın sağ tarafında bir tekerlek var. Standart olarak ortada bu tekerlek. Bu tekerleğin iki ucunda iki farklı simge var. Biri oyun biri sohbet simgesi. Tekerleği oyun tarafına doğru sürüklediğinizde Discord vb. sesli konuşma uygulamalarının sesini kısıp oyunun sesini ön plana çıkarıyor. Sohbet simgesine doğru sürüklediğinizde ise tam tersi oluyor. Bu özellik hoşuma gitti. CS:GO gibi oyunlarda raund bittiğinde oyun sesini direkt kulaklık üzerinden kapatabiliyorsunuz.

Satın almadan önce uzun bir süre araştırmıştım. Sesin az olduğundan şikayetçi olanları gördüm. Sanıyorum ki yanlış ayardan kaynaklı olmuş bu durum. Ortalama 100 dB güce sahip bir kulaklık için gayet yüksek ses veriyor. En yüksek seste tam bir hoparlör olmasa da gayet duyulabilir bir ses çıkarıyor. Şahsen ben Windows üzerinde %25 olarak kullanıyorum ses yüksekliğini. Çok yüksek sesten haz etmiyorum.

Sizlere FPS oyunlarında kullanabileceğiniz bir ekolayzer ayarı vereyim;

eko1.png
eko2.png

Bu ayarı Reddit üzerinde araştırırken buldum. Eksilerinde de bahsettiğim gibi; kendiniz de ekolayzer ayarı yapabilirsiniz ancak bu baya vaktinizi alır. Bu ayarları sadece CS:GO üzerinde değil normal olarak da (müzik dinlerken, video izlerken) kullanmaya başladım. Çok fazla müzikle alakalı ekolayzer ayarı tavsiyesi bulamadım. Onları da araştırıp kendime göre güzel bir ayar bulduğumda ayrı bir şekilde kullanmayı deneyeceğim.

Bu kulaklığa sahip olanlara önemli bir tavsiye;

Ses denetimi ayarlarında:

Arctis 7 Game --> Varsayılan Aygıt,
Arctis 7 Chat --> Varsayılan İletişim Aygıtı
şeklinde ayarlanmalı. Bu şekilde ayarlanmadığı durumlarda ses ile alakalı problemler ortaya çıkıyor.

1k.png

Ürünü alacaklara tavsiye ederim. Sorularınız varsa elimden geldiğince yanıtlamaya çalışacağım.

Şöyle bir ekleme yapayım:
Güncelleme: 11.04.2020

Kulaklıktan genel olarak iyi verim aldım. Ses kalitesi, ses yüksekliği ve mikrofon kalitesi olarak. Gayet başarılı bir iş çıkarmışlar.

Yalnız ilerleyen süreçte kafa bandını gevşettiğimde kafamda durmuyor, sıktığımda ise müthiş derece baş ağrısı yapıyordu. Tam ortasını bulamadım yani, bant ayarını değiştirdiğimde bir süre sorun çözülmüş gibi gelse de 30-40 dakika sonrasında tekrar rahatsızlık hissi başlıyordu.

Bunların haricinde sağ kulağımda birden bire negatif basınç oluştu. Günlük yaşamımı olumsuz etkiledi bu durum. Belki benim sağlık durumumdan kaynaklı, belki de kulaklıktan kaynaklı emin değilim. Bunun sonucunda ürünü iade ettim.

Bir HeadSet, hijyen ürünü değildir. Bunu iade edemeyeceğinize dair geri dönüş alırsanız Tüketici Hakem Heyeti'ne ücretsiz bir şekilde başvurabilirsiniz.

Şu an için Logitech G Pro X siparişi verdim, gelmesini beklemekteyim.
 

Dosya Ekleri

  • 1.jpg
    1.jpg
    119,6 KB · Görüntüleme: 550
  • 2.jpg
    2.jpg
    100 KB · Görüntüleme: 369
  • 3.jpg
    3.jpg
    133,2 KB · Görüntüleme: 346
  • 4.jpg
    4.jpg
    74,8 KB · Görüntüleme: 541
Son düzenleme:
Hocam bu konuma bakabilir misiniz ?
 
Kablolu şekilde nasıl kullanacağım Arctis 7'yi? Jak girişini line out kısmına taktığım zaman ses geliyor fakat mikrofon çalışmıyor. Wireless bir şekilde kullanırken şarj ettiğimde sıkıntı olur mu bilmiyorum. Bazen Valorant oynarken sesler bir tık geç geldiğinden dolayı kablolu kullanmak istiyorum fakat mikrofon çalışmıyor.
 
@Emir Bozdoğan Yukarıdaki arkadaş da aynısını sormuştu. Aşağıdaki resimde gördüğün kablo kutunun içinden çıkıyor. Bir ucunu kulaklığa, bir ucunu bilgisayara takıyorsun. Bu şekilde hem şarj edip hem de kullanmaya devam edebiliyorsun. Wireless Dongle ile hiçbir işin yok. O sadece bir verici, üstüne ekstra bir şey takmaya çalışma. Kulaklığın üzerindeki 3.5mm jak girişi kulaklığa gelen sesi paylaşmak için.

51Ioe9LIwWL._SL1002_.jpg
 
Hocam yapıyorum fakat bu kabloyu taktığım zaman tüm sesler kesiliyor? Mikrofonda çalışmıyor. Wireless dongle açık bir vaziyette şarj ediyorum. Fakat bu şekilde kulaklık Wireless olarak çalışıyor.
 
Kabloyu kulaklığın üzerine doğru bir şekilde iyice taktığından emin ol. Wireless Dongle'a hiç dokunmana gerek yok. Resmini attığım kabloyla bağlantı gerçekleştir. Sonrasında SteelSeries Engine programını bir kontrol et. Ayrıca varsayılan cihazları aşağıdaki resimde olduğu gibi ayarlamayı da unutma.

1k.png
 
Son düzenleme:
Dediğin her şeyi yaptım .Hocam kabloyu taktığım zaman Wireless dongle açıksa sesim gidiyor. Kapalı olunca bütün sesler kesiliyor. Yani kabloyu taktığım zaman kablolu çalışmıyor.( sadece şarj ediyor ). Kısacası kabloyu takarsam Wireless olarak kullanıp aynı zamanda şarj ediyorum. Ama sadece kablolu kullanamıyorum.
 
Kısacası kabloyu takarsam Wireless olarak kullanıp aynı zamanda şarj ediyorum.
Dostum ya ben anlamıyorum ya anlatırken kendinle çelişiyorsun. Kablo takılıysa ve şarj oluyorsa, bu esnada kullanabiliyorsan bu kablolu kullanımdır. Hem kablo takılı, hem şarj oluyor hem de nasıl Wireless oluyor? Yani gözünü seveyim detayını ver ve öyle anlat.
 
Evet, normal. Wireless Dongle'ı kasaya takıp ona hiç müdahale etmeyeceksin. O hep takılı olarak kalacak. Ben Dongle'ı kasanın arkasına, şarj kablosunu da önüne takıyordum. Yani kablo takılıyken Wireless Dongle açık olmalı evet.
 

Geri
Yukarı