Yazma ömrünün ne kadar olduğuna ve modele göre değişir. Samsung ve Üst seviye Adata ürünleri uzun ömürlü olacaktır. Diğer yandan James Donkey ve diğer kalitesiz ürünlerin çalıştığı her saniye için sevinmeniz gerekir.
Biraz da SSD'den SSD'ye değişir. Gigabyte SSD'ler dayanıklılık konusunda nasıldır, pek bir bilgi yok etrafta açıkçası. 10 yılı çıkaramayabilir, sonuçta her SSD bir 860 PRO değil.
SSD'ler TBW değeri dolunca yok olmuyorlar. HDD gibi şans faktörü de var işin içinde. Ama garantisi o şekilde. Teorik olarak hiç kullanmayıp 10 yıla götürmesini umabilirsiniz. Normal kullanımda Gigabyte 100 TBW demiş 240 GB için. Bence 300 TB götürmeli.
Abartmayın isterseniz. Harddiskler kaç yıldır var. Tabii ki daha iyisi uygun fiyatlı olunca kullanılır ama bu SSD'nin iyi bir ürün olduğu gerçeğini değiştirmez.
Abartmayın isterseniz. Harddiskler kaç yıldır var. Tabii ki daha iyisi uygun fiyatlı olunca kullanılır ama bu SSD'nin iyi bir ürün olduğu gerçeğini değiştirmez.
Harddiskler ile kıyaslama yapmanız pek doğru değil. Gelişen teknoloji ile birlikte, teknolojinin gelişme süresi de kısalıyor. Kıyas edebilmek için, Sata SSD ile M.2 arasında ki süreden kıyas yapmak gerektiğini düşünüyorum. Benim şahsi fikrime göre 10 yıl sonrasında ne HDD, nede SSD kalıcak hatta M.2 SSD'ler şuan ki HDD konumuna dahi düşebilir. En nihayetinde günümüzde 4K sistemlerin tamamında çok yüksek dosya boyutları söz konusuyken, 8K sistemlerden söz ediliyor.
Tüm bunları derken güzide ülkemizdeki yaşam standardı ne olur, alım gücümüz ne duruma gelir bunları baz alarak söylemiyorum dünya standardına göre konuşuyorum onu da belirtmem de fayda var sanırım.