SSD aldıktan sonra temiz kurulum nasıl yapılır?

Makaleler
2
Yer
Şanlıurfa
SSD sipariş verdim. Şu an HDD kullanıyorum.
SSD gelince yapılacak ayarlar ile ilgili rehber var ancak sormak istediğim iki sorum var.

1) Windows 10 kurulumu SSD’ye yapıldıktan sonra, HDD’nin içi otomatik olarak temizlenecek mi? (Şu an mevcut işletim sistemim HDD’ye kurulu.)

2) Kurulum için USB hazırlanılıyor ve kurulum yeri olarak SSD’yi seçiyoruz değil mi? Bunun dışında atladığım bir yer var mı?

HDD ve SSD iki ayrı donanımsal parça. Eğer HDD'yi çıkarıp komple sadece SSD kullanacaksan formatı SSD'ye atıp Windows'u kurup geçersin. Eğer ikisini bir arada kullanacaksan ve önemli bilgilerin yoksa format ekranında ikisine de format atıp sistemi SSD'ye kurarsın.

SSD'nin yapısı donanımsal olarak farklı ancak bildiğin sabit disk herhangi bir farklı kurulum yapman gerekmiyor.

Windows 10 kurulum rehberini izleyebilirsin Recep Baltaş'ın videosu var. Veya uğraşmak istemiyorum ben diyorsan HDD'deki işletim sistemini SSD'ye taşıyabilirsin klonlayarak.
Şu videoyu izleyerek klonlamayı yapabilirsin:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD ve SSD iki ayrı donanımsal parça. Eğer HDD'yi çıkarıp komple sadece SSD kullanacaksan formatı SSD'ye atıp Windows'u kurup geçersin. Eğer ikisini bir arada kullanacaksan ve önemli bilgilerin yoksa format ekranında ikisine de format atıp sistemi SSD'ye kurarsın.

SSD'nin yapısı donanımsal olarak farklı ancak bildiğin sabit disk herhangi bir farklı kurulum yapman gerekmiyor.
Hayır HDD ve SSD aynı anda kullanacağım. Şu an sistem HDD’ye kurulu. Benim istediğim temiz bir format ve bunun sonucunda HDD’yi de yeni almışcasına temizlemek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı