SSD almak oyunlarda takılma sorununu düzeltir mi?

İşletim sistemi
Windows 10

HDD'nin eskimesi ile olan bir şey kasma olayı. Hemen olmuyor. HDD dolu olsa da çok etkilememesi lazım, yine de 50-70GB boş yer bıraksan yeterli olur. Daha çok eski HDD'lerde oluyor kasma. SSD daha çok günümüz oyunlarında fark ediyor. Hem işlemcin eski hem de ekran kartın, SSD takman fayda eder yükleme süresi oyunun açılması PC'nin açılması tarayıcının çalışması vs ama takılmalar işlemci kaynaklıda olabilir bu tür oyunlar işlemciyi de kullanıyor.
Mesela SSD için de aynı sorun olabiliyor, SSD kullanacaksan yaklaşık 80-100 GB boş yer bırakmaya gayret etmeni tavsiye ederim yoksa SSD de de kasma takılma oluyor.
Sistemlerden öyle çok anlamam ama videodaki kişinin fps'inin yüksek olmasının birden farklı sebebi olabilir. Mesela videodaki arkadaşınki ekran kartı 8gb lık.

Hocam bir video daha buldum 4 GB var bu sefer ekran kartı olarak birebir aynı yani:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
FPS yine güzel, kasma takılmada yok. @Xantern hocam başka konularda sizi gördüğüm için etiketleme ihtiyacı duydum. Sizce niye bu sorunu yaşıyorum? Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:

HDD'ye CrystalDiskMark ile hız testi yapıp ekran görüntüsü atar mısın? HDD böyle takılmalar yapabilir çok yavaşladıysa.

HDD'ye CrystalDiskMark ile hız testi yapıp ekran görüntüsü atar mısın? HDD böyle takılmalar yapabilir çok yavaşladıysa.
En müsait zamanımda yollayacağım, hocam sistem yükseltmeyle ilgili bi konu açtım rica etsem ona da yazar mısınız merak ediyorum fikirlerinizi. RX 570 sistemde i5-3470'den i7 3770'e geçmeye değer mi?

Buyrun hocam.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…