Zatoichi
Kilopat
2 TB ağzına kadar dolu hocam, eğer sorun oyunların SSD'ye yüklü olmasından kaynaklanıyor ise SSD alacağım. Warzone'u normalde bilgisayarım kaldırıyor ama oyun o kadar çok takılıyor ki adım atamıyorum. PUBG de aynı şekilde takılma donma ve yükleme sorunu mevcut kaplamaları falan geç yüklüyor. Benim anlamadığım konu şu sistem özelliklerim videodaki arkadaşla aynı, ama o akıcı şekilde takılmadan oynuyor. Bu da acaba oyunlarım HDD de olduğu için sorun yaşadığımı düşündürtüyor. Çünkü aldığım FPS değerlerinde hiçbir sorun yok hocalarım gayet güzel FPS aliyorum. Söylediğim gibi sorunum oyunların takılması. Kesin bir fikriniz yok mu? Sorun donanımda mı? SSD olmadığı için mi böyle?
Neden ki hocam? Sistem donanımları aynı. Başka nasıl etmenler olabilir ki etkileyen? Benim aklıma tek testi yapan kişinin oyunları SSD de oynadığı düşüncesi geliyor. Cidden bilmediğim için soruyorum.
HDD'nin eskimesi ile olan bir şey kasma olayı. Hemen olmuyor. HDD dolu olsa da çok etkilememesi lazım, yine de 50-70GB boş yer bıraksan yeterli olur. Daha çok eski HDD'lerde oluyor kasma. SSD daha çok günümüz oyunlarında fark ediyor. Hem işlemcin eski hem de ekran kartın, SSD takman fayda eder yükleme süresi oyunun açılması PC'nin açılması tarayıcının çalışması vs ama takılmalar işlemci kaynaklıda olabilir bu tür oyunlar işlemciyi de kullanıyor.
Mesela SSD için de aynı sorun olabiliyor, SSD kullanacaksan yaklaşık 80-100 GB boş yer bırakmaya gayret etmeni tavsiye ederim yoksa SSD de de kasma takılma oluyor.
Sistemlerden öyle çok anlamam ama videodaki kişinin fps'inin yüksek olmasının birden farklı sebebi olabilir. Mesela videodaki arkadaşınki ekran kartı 8gb lık.