Çözüldü SSD ayırarak macOS (Hackintosh) kurulur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MustafaBS

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Kimyager
Ekran kartı
GTX 1650
Anakart
ASUS FX506LH
İşlemci
Intel Core i5 10300H Comet Lake
Merhaba merakımdan ve kullanma isteğimden dolayı bilgisayarıma macOS yüklemek istiyorum. Ancak Windows'um kaybolsun istemiyorum yani Dual boot ile çalıştırmak istiyorum bilgisayarımı, canım istediğinde Windows 11 açayım canım isteyince macOS açayım göz zevkime güzel geldiği için. Sistemim resimlerde mevcut. Recep abinin bu videosunda (
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
) yaptığı gibi kurulum yapsam ve kurulum esanasında OS'un kurulacağı yolu ayırdığım SSD kısmına kurulumu tamamlasam istediğime ulaşmış olur muyum? Yoksa yapmam gereken başka işlemler de var mıdır? Teşekkür ederim. @Recep Baltaş

Dosya Ekleri

• Grağh.png
    Grağh.png
    22,6 KB · Görüntüleme: 82
  • GraphicCard.png
    GraphicCard.png
    28 KB · Görüntüleme: 69
  • Mainboard.png
    Mainboard.png
    21,5 KB · Görüntüleme: 77
  • Memory .png
    Memory .png
    21,1 KB · Görüntüleme: 66
  • Processor .png
    Processor .png
    34,2 KB · Görüntüleme: 74
  • SPD.png
    SPD.png
    24,6 KB · Görüntüleme: 74
Evet hocam onu RealtekRTL8111.kext ile kullanabilirsiniz.

Teşekkür ederim foruma yazdıktan sonra biraz da internette araştırma yaptım kext diye bir şey görümüştüm tam da siz onu yazmışsınız bakalım çaylağız öğreneceğiz. Kimya lisans okuyorum ama bu konular (bilgisayar işleri) ilgimi çekmiyor değil hobi amaçlı kendi çapımda bir şeyler yapmaya çalışacağım dediğim gibi sonucu buraya yazarım.

Rehbere ve dosyaya aşağıdan erişebilirsiniz hocam.

Bu yazıyı gördüm, kuruluma başlayacağım birazdan hayırlısıyla. Kurulum esnasında ve sonrasındaki güncellemeleri burada paylaşacağım umarım sorunsuz bir kurulum yaşarım. Diğer kurmak isteyen arkadaşlarda hem görmüş olurlar.

Hocam rehberdeki ayarların çoğu bende bulunmamakta BIOS'um güncek F2 ile BIOS'a giriş yapıyorum.
  • Fast boot = disabled **
  • Secure Boot = disabled **
  • Serial/COM port = disabled.
  • Parallel port = disabled.
  • CSM = disabled.
  • Thunderbolt = disabled (sadece kurulum aşaması için)
  • Intel sgx = disabled.
  • Intel platform Trust = disabled.
  • CFG lock = disabled (bu ayar kesinlikle devre dışı kalmalıdır, eğer BIOS'ta bu ayara sahip değilseniz Kernel/Quirks kısmına gelip applexcpmcfglock ayarını "enabled" konumunda olduğunu doğrulayın)
  • Vt-X = enabled **
  • Above 4G decoding = enabled.
  • Hyper-threading = enabled.
  • Execute disable bit = enabled.
  • EHCI/XHCI hand-off = enabled.
  • Dvmt pre-allocated (iGPU belleği) = 64 MB.
  • SATA mode = AHCI.
  • UEFI = enabled.

(Sadece yıldızladıklarım bulunmakta)
ASUS TUF Gaming F15 FX506lh laptop kullanmaktayım.

Sizde olmayan ayarları yapmanıza gerek yok.

Kurulum esnasında { OC: Failed to load Configuration } bu hatayı alıyorum. Araştırdığıma göre: ( EFI > OC ) klasörüm üzerinde config.plist dosyası bulunmamaktaymış rehberden indirdiğim EFI'de Config'ler kısmında laptop confileri var, bu confil. Plistler'den hangisini OC'ye yükleyeceğim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-02-26 141824.png
    Ekran görüntüsü 2023-02-26 141824.png
    43,6 KB · Görüntüleme: 39

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2023-02-26 saat 14.41.26.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-02-26 saat 14.41.26.jpg
    295 KB · Görüntüleme: 43
Hackintosh'da sabırlı olmanız lazım hocam. Aşağıdaki linke girip sağ üstten Code butonuna basın ve ZIP olarak indirin, daha sonra ZIP'ten çıkarıp .bat uzantılı dosyayı açın. ProperTree açıldıktan sonra Ctrl+O basıp config dosyanızı seçin. Sonra Ctrl+F'e basıp Kernel araması yapın, orada kextleri görürsünüz, aşağıya kaydırarak VoodooPS2Trackpad.kext'i bulun ve silin, silerken numara kısmını seçip silin (örneğin 13 gibi).

Hackintosh'da sabırlı olmanız lazım hocam. Aşağıdaki linke girip sağ üstten code butonuna basın ve ZIP olarak indirin, daha sonra ZIP'ten çıkarıp .bat uzantılı dosyayı açın. Propertree açıldıktan sonra CTRL+o basıp Config dosyanızı seçin. Sonra CTRL+F'e basıp kernel araması yapın, orada kextleri görürsünüz, aşağıya kaydırarak VoodooPS2Trackpad.kext'i bulun ve silin, silerken numara kısmını seçip silin (örneğin 13 gibi).

Hocam link göndermemişsiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı