Merhaba merakımdan ve kullanma isteğimden dolayı bilgisayarıma macOS yüklemek istiyorum. Ancak Windows'um kaybolsun istemiyorum yani Dual boot ile çalıştırmak istiyorum bilgisayarımı, canım istediğinde Windows 11 açayım canım isteyince macOS açayım göz zevkime güzel geldiği için. Sistemim resimlerde mevcut. Recep abinin bu videosunda (
) yaptığı gibi kurulum yapsam ve kurulum esanasında OS'un kurulacağı yolu ayırdığım SSD kısmına kurulumu tamamlasam istediğime ulaşmış olur muyum? Yoksa yapmam gereken başka işlemler de var mıdır? Teşekkür ederim. @Recep Baltaş
Hocam EFI'yi kontrol ettim Realtek RTL8111 kext yüklemişsiniz. Ama Ethernet kablosu ile bağlnılmıyor macOS algılamıyor interneti. Aynı kablo ile Windows 11'de Ethernet bağlantısını alabiliyorum.
Hocam Aygıt Yöneticisi'nden görüntüyü sunayım size, aygıt detaylı bilgide ınf bölümünde RTL8168 yazmakta. Bunun için bir kext var mı? Biz sanırım 8111 yükledik bunu kaldırmamız mı gerekiyor nasıl kaldırıp tekrar RTL8168 yükleyeceğim?
Merhaba söylediğinizi yaptım 2.4.0 versiyon yükledim. Ancak yine olmadı. OpenCore'dan kontrol ettim "enabled". Apple donanım kısmında görünüyor ancak bağlantı sağlanmıyor.
Merhaba söylediğinizi yaptım 2.4.0 versiyon yükledim. Ancak yine olmadı. OpenCore'dan kontrol ettim "enabled". Apple donanım kısmında görünüyor ancak bağlantı sağlanmıyor.
Hocam Windows'a girdim Ethernet portunda bir çalışma sorunu var onu anlayamadım. Windows'ta da giriş yapılmıyor Ethernet kablosuyla internete, modemdeki TV girişi sarı yanıyor PC'ye giren portta ışık yok. Ethernet kablosu değiştirdim hani sorun kabloda mı diye kabloda da sorun yok. Port değiştirdim portta da sorun yok bilgisayarın girişi sağlam görünüyor fiziksel olarak. Sizce sorun ne ola ki?
Configte DisableIoMapper ve EnableWriteUnprotector'u False olarak ayarlayıp deneyin. Geçen başka birisinde de böyle bir sorun olmuştu, olmadı aynı EFI ile Monterey denersiniz.
Hocam Windows'a girdim Ethernet portunda bir çalışma sorunu var onu anlayamadım. Windows'ta da giriş yapılmıyor Ethernet kablosuyla internete, modemdeki TV girişi sarı yanıyor PC'ye giren portta ışık yok. Ethernet kablosu değiştirdim hani sorun kabloda mı diye kabloda da sorun yok. Port değiştirdim portta da sorun yok bilgisayarın girişi sağlam görünüyor fiziksel olarak. Sizce sorun ne ola ki?
Windows'u OpenCore'dan değil de Windows Boot Manager'dan boot edin ve Ethernet kablosunu taktıktan sonra aygıt yöneticisinden GBe Ethernet'i devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirip deneyin. Yine bağlanmıyorsa bir yerlerde sorun vardır.
Windows'u OpenCore'dan değil de Windows boot Manager'dan boot edin ve Ethernet kablosunu taktıktan sonra Aygıt Yöneticisi'nden GBE Ethernet'i devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirip deneyin. Yine bağlanmıyorsa bir yerlerde sorun vardır.