SSD Bilgisayarı Hızlandırır mı ?

İsimliOyuncu

Hectopat
Katılım
3 Ocak 2015
Mesajlar
503
Makaleler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. SSD almaya karar verdim. Fakat kafamda bir soru var. SSD sade bilgisayarın açılış, kapanış oyunların açılış hızını felanmı etkiler, Yoksa bilgisayardaki takılma,donma sorunlarını çözer mi ?
 
Uçurur. Win 10 kullanıcısıyım 3-4 saniyede açılıp gene 3-4 saniye gibi bir sürede kapanıyor programların tepki süresi çok kısa oyunlarda ara videolar falan akıcı
 
Açılış ve kapanış şöyle değişir:bios ekranı geçtikten sonraki siyah ekran ve bekleme ekranı çok kısalır. Tahmini 5 saniye sürer bu kısım. Oyunlarda bekleme ekranları neredeyse yarıya iner. Programların açılışı çok hızlanır. Kendi kararınızdır ama tavsiye: ssd'ye mümkün olduğunca oyun kurmayın,sadece windows+driverler olsun. Ssd'ler silinip yazılmaya karşı hdd'ler kadar dayanıklı değildirler. Hızı düşsün yada tepki süresi uzasın istemeyiz.
 
Eğer programları ssd kurarsanız. Tabiki de SSD alırsanız programlar eklentiler sayfalar daha hızlı açılır windows açılış hızını doğrudan etkiler. Oyunları açılış hızlarını etkiler.
JadoLive ne arıyon burada :D
 
Ben dün veya 2 gün önce bilgisayarım ssd takdım. Hdd bir köşede duruyor. Şunu diyebilirim açılış hızı müthiş artı. Aslında ssd im hızlı ama sata 2 kısıtlama yapıyor. Yoksa daha hızlı açılcak. Da daha ne kadar hızlı açılıcak. Sonra bilgisayardan bir program aradğımda hdd de 10sn de buluyorsa ssd de 5sn de buluyor. Sata 3 olsa belki 2 sn de bulucak. Kesinlike en kötüde olsa bir ssd almalısın.
 
Öncelikle merhabalar, SSD denilen alet HDD gibi içerisinde disk bulundurmadığı için USB'ler gibi çalışırlar ve bundan dolayı hepsinin okuma ve yazma hızı HDD'lere göre daha üst seviyede. Bilgisayara ekstradan 1 Gb ram eklerler. Bilgisayarın açılış ve kapanış hızı 7-8 saniyede gerçekleşir ki 7200 Rpm'lik bir HDD'de bu süre 30-35 saniyedir. Yani bilgisayarda dolaşırken, klasör açmak, Google Chrome açmak gibi eylemler daha hızlı gerçekleşirler.
 
Tam tersi yavaşlatır çünkü senin harddiskin daha hızlı olduğu için darboğaz yapacaktır.
En hızlı hdd mesela WD black serisi en kötü ssd den bile daha yavaş. Lütfen yanlış bilgi verme. Ve darboğazı sata yaparsa yapar. Sadece ssdnin tam verimini alamazsın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı