SSD, BIOS'da görünmüyor

Melih556

Femtopat
Daha fazla  
Yeni SSD aldım internetten bulduğum 3 ISO dosyasını denedim fakat olmuyor. Windows 8.1 yüklüyorum mecbur ama SSD BIOS'da hiçbir şekilde görünmüyor. BIOS pilini çıkardım SSD'yi çıkardım beklettim yok olmuyor. HDD var onda Windows kurulu o görünüyor ve açılıyor fakat SSD sanki takılı değilmiş gibi gözükmüyor ve bilgisayarı açıp Windows'a girip disk yönetimi veya aygıt yönetimi ve hatta bu bilgisayara girdiğim de SSD gözüküyor. Kullandığım SSD M.2 Kioxia marka bir SSD. BIOS da görünen st ile başlayan ise benim HDD. 2 gündür düzeltmeye çalışıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Ona dikkat etmedim hiçbir şey ellemeden sadece. ISO'yu ve USB'yi seçerek direkt kurdum önceden de öyle yapıyordum internetten baktığımda da öyle oluyordu ama bunu HDD'ye yapıyordum.

Rufus ile ISO'yu GPT olarak yazdırıp deneyin bakalım.

Son düzenleme:
Tamam deneyip tekrar cevap atacağım. Bu uzun sürebilir lütfen beklemede kalın.

Dediğiniz şekilde GPT olarak yazdırdım fakat SSD hala BIOS da görünmüyor.

CMD'yi açıp diskpart ile SSD'yi GPT biçimine çevirip tekrar kurulum yapmayı deneyin.

Onu nerede ve nasıl yapacağım? Daha önce böyle bir şeyi hiç denemedim.

Kurulum ekranında iken Shift+F10 ile CMD'yi aç. Diskpart yaz sonra list disk yaz. Ekran görüntüsü at.

Kurulum ekranında iken Shift+F10 ile CMD'yi aç. Diskpart yaz sonra list disk yaz. Ekran görüntüsü at.
Çabaların için teşekkür ederim. 931 gb olan benim SSD.

Dosya Ekleri

• IMG_20241130_014210_763-min.jpg
    IMG_20241130_014210_763-min.jpg
    218,1 KB · Görüntüleme: 21
Çabaların için teşekkür ederim. 931 GB olan benim SSD.

select disk 0 yazın sonra clean yazın. Ondan sonra convert gpt yazıp CMD'yi kapatın kuruluma devam edin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı