Çözüldü SSD boot menüde görünmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wanhedaaa

Decapat
Daha fazla  
HDD'nin yanında yeni bir SSD aldım. Bilgisayar okudu Windows kurulu olan diski SSD'ye klonladım BIOS'ta da görünüyor bir tek boot menüde görünmüyor Windows'u SSD ile başlatamıyorum. Çok uğraştım BIOS'ta ama bir türlü yapamadım. GA-970A-DS3 anakartım var.

Çözüm
O zaman SSD'ye sıfırdan kurulum yapmalısınız.

USB belleğe Windows ISO'yu bu şekilde yazdırın.
Ekran görüntüsü 2024-10-15 183741.png
Hocam zaten bu linkteki Recep Baltaş videosuyla yaptım fakat benim BIOS UEFI olmadığı için söylediği çözümü uygulayamıyorum. Ama benzer bir şekilde priorities kısmından SSD'yi ilk sıraya aldığımda da yine görünmüyor.

Tek çözüm sıfırdan kurulum diyorsun yani.

O zaman SSD'ye sıfırdan kurulum yapmalısınız.

USB belleğe Windows ISO'yu bu şekilde yazdırın.Eki Görüntüle 2330126

Bu arada dediğim gibi priorities kısmında görünüyor ama first boot device kısmında görünmüyor onu ilk mesaja sonradan eklemiştim, bu bir farklılık yaratır mı acaba?

Son düzenleme:
Diskte Windows kurulu değilse ya da bir şekilde Windows bozulmuşsa Boot First Device altında "Windows Boot Manager" görünmez.

benim BIOS UEFI olmadığı için
Sisteminizin UEFI desteği var görünüyor.

2024-10-15_19-30-42.png

USB belleği bu şekilde hazırlayın.

Ekran görüntüsü 2024-10-15 193223.png

Ya da şöyle yapalım hocam; siz mümkünse BIOS Boot menü görsellerini atın.

Son düzenleme:
Diskte Windows kurulu değilse ya da bir şekilde Windows bozulmuşsa boot first device altında "Windows Boot Manager" görünmez.

Sisteminizin UEFI desteği var görünüyor.

Eki Görüntüle 2330161

USB belleği bu şekilde hazırlayın.

Eki Görüntüle 2330162

Ya da şöyle yapalım hocam; siz mümkünse BIOS boot menü görsellerini atın.

BIOS görsellerini atayım ama benim anakartım rev 1.1, rev 3.0 UEFI destekliyor.

BIOS görsellerini atayım ama benim anakartım rev 1.1, rev 3.0 UEFI destekliyor.

Windows kurulumunu Rufus'la uğraşmamak için ISO dosyası şeklinde değil de direkt flash bellek üzerine yükleyip kurulum yapmıştım HDD'e sonrasında aynen videoda anlatılan şekilde sadece Windows kurulu olan diski klonladım. Bunu yaparken de HDD ikiye bölünmüş şekilde duruyor ben sadece Windows kurulu olanı klonladım burayla ilgili de bir sorun olabilir mi acaba?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı