SSD Çalışma Ömrü

Ahmetorç

Hectopat
Katılım
13 Kasım 2014
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir şeyi merak ettim, bir SSD'nin belli bir ömrü var, malesef. Mesela; bir SSD aldık ve bu SSD'nin çalışma ömrü Bir buçuk millon saat yazıyor. Bu bir buçuk millon saat dolunca ne oluyor? SSD ile birlikte içinde bulunan bilgilerimizde mi yanıyor? Açıkcası sırf bu yüzden SSD saçma geliyor bana. Ve normal harddisk tercihimdir.
 
1.5 milyon saatlik (171 yıl) ömürden çok önce yazma / silme işleminden dolayı SSD'nin ömrü bitiyor. Fakat bu süre bazılarının söylediği gibi 2 yıl falan değil, 5 yıl önce aldığım SATA 2 eski teknoloji SSD bile şu anda kardeşimin bilgisayarında sorunsuz çalışıyorsa, yenilerin ömrü bundan da uzun olacaktır. Ekim ayında aldığım Samsung 840 Evo'nun ömrünün de 5-6 yıldan önce tükeneceğini sanmıyorum ki mekanik diskler de bu süre içinde büyük ihtimalle perte çıkmış oluyor.

Ayrıca SSD'ye bir defa alışınca mekanik disk kullanan bir bilgisayarın karşısında sinirden monitöre kafa atman büyük ihtimal. Performans olarak aralarında bu kadar büyük bir fark var işte.
 
120 GB boyutunda güncel bir SSD yoğun kullanımda bile en az 10 yıl çalışır. Daha yüksek kapasiteli SSD'lerin ömrü daha fazla olacaktır ki son zamanlarda ciddi anlamda ucuzladığı için artık 240'tan aşağı tavsiye etmiyorum.

@Konu sahibi, siz mekanik disk kullanmaya devam edin.
 
5-10 sene ömrünün olması çok saçma diyorsun da alacağın mekanik disk daha ilk günden çalışma esnasında bir sarsıntıya maruz kalsa bile bozuluyor.

1.5 milyon saat ömrünün olması çok saçma dedin, 1.5 milyon saat 171 yıl yapıyor.

5-10 sene ömür çok saçma dedin, mekanik disklerin çoğu 5 yılı bile göremiyor. Çalışma esnasında en ufak bir sarsıntı bile bozulabiliyor.

Dersen ki o kadar para verip o kadar az kapasiteye sahip olan SSD almak saçma ya da maddi durumum yok, SSD'ye o parayı vereceğime 2 TB disk alırım diye, o zaman bişey diyen olmazdı.

@YKTYN
 
Hiç kimseye hakaret etmedim. Yazdıklarımı tekrar okuyun ya da sözlüğe bakın. 7-8 yıl harddiskini kullanıp sonrada durumu şıkıştığı için leptobunu satanı biliyorum.
 
O zaman 7-8 yıl SSD kullanıp sonra durumu sıkıştığı için laptop'ını satanları da görürsün birkaç yıl sonra. Malum SSD'ler daha yeni yeni yaygınlaşmaya başladı. Ayrıca o 7-8 yıl disk kullanan arkadaşların HD Tune ile bir Health ve Error Scan testi yapsınlar da görelim ne kadar bad sector var.
 

Geri
Yukarı