SSD CPU Undervolt Yüzünden Bozulur mu?

Macun yine değiştirebilirsin, kaliteli bir macunla, forumda çok konu var hangi macun kaliteli diye. 6-12 ayda bir yapabilirsin.
Altında boşluk var ise soğutucu al, işe yarayacak özellikle GPU için.
1600'e çekebilirsin 100FPS'te 4-5 FPS kaybın olur. GPU için Undervolt da öğrenebilirsin, undervolt ile 1700'de iken sıcaklıklar düşebilir hatta. Ama frekans düşürmüyorsa iyi.
Yok o ayarlara dokunmana gerek yok, ayrıca frekans da kısma 7700HQ çok yüksek frekanslarda çalışan bir işlemci değil sonuçta.

Macun yine değiştirebilirsin, kaliteli bir macunla, forumda çok konu var hangi macun kaliteli diye. 6-12 ayda bir yapabilirsin.
Altında boşluk var ise soğutucu al, işe yarayacak özellikle GPU için.
1600'e çekebilirsin 100FPS'te 4-5 FPS kaybın olur. GPU için Undervolt da öğrenebilirsin, undervolt ile 1700'de iken sıcaklıklar düşebilir hatta. Ama frekans düşürmüyorsa iyi.
Yok o ayarlara dokunmana gerek yok, ayrıca frekans da kısma 7700HQ çok yüksek frekanslarda çalışan bir işlemci değil sonuçta.
kısacası 80 in üstüne çıkmamaya çalışayım değil mi gpu için ?
Hocam laptop modeli dell 7567,heatsinke ulaşmak için anakartı komple sökmek gerekiyor baya çetrefilli bir iş açıkcası gözüm yemiyor.
Yalnız bu undervolt ne mükemmel bir şeymiş ya hiç oyun oynamayın adamın bile kullanması lazım yük altında değilken arada gelen fan sesi hiç gelmemeye başladı

Sen baya araştırmalarını yapmışsın belli ki Youtube'ta da :)
Evet 80 altı iyidir GPU için. Fakat 70-80 arası ideal senin GPU'na. 2 fanlı bir notebook seninkisi, 80'in altında rahatlıkla tutabiliyor olması gerek.
O kötü olmuş bir şekilde ulaşabilseydin iyiydi.
Evet öyle gerçekten :)

Eğer o cihazı kullanıyorsan, zaten undervolt yapılı bir şekilde geliyor eline. BIOS'a gir ve kontrol et -50 MV kadar undervolt var. Undervoltun SSD'ye zararının olma ihtimalini bırak, zararı olduğunu iddia eden dahi yok. Acer, ASUS, Lenovo, Monster bazı modellerinde fabrika çıkışlı olarak (Yani son kullanıcıya o şekilde ulaştırıyorlar) undervolt yapıyorlar.
Belki taktığın kısımda ya da gelen üründe bir sıkıntı vardır. Garantide ürün için ne açıklama yapıldı sana?

Hayır garantidekiler SSD'yi direkt yenisi ile değiştirip yolluyor, bilgisayardaki diğer Samsung PM981A hiç etkilenmiyor ilginç bir şekilde, bu arada -50MVden haberim var.
SSD bozulduğu zaman da bilgisayarı yeniden baslatinca yok oluyordu ve birkaç denemeden sonra çalışmaya başlıyordu ve bilgisayarı kapatıp aç yaptığım zaman disk yok olmuyor ancak yeniden baslattigim zaman tekrardan yok oluyordu ve bir de undervolt u başlattığım zaman disk hemen yok olmuyor 6 7 saat bilgisayarı kullansam da çalışıyordu ama kapatıp açtığın zaman disk yok oluyordu.
İlk diski bozulduğu zaman cumartesi günüydü ve fiziksel olarak diskte kararma vardı daha sonra ben diski pazartesi gününe kadar bir şekilde kullandım undervoltli bir şekilde karartilar ilk halinden büyümüştü gerçekten çok ilginç.
Umarım bilgisayarım bozuk değildir 1 kere aşırı Coil Whine sebebi ile garantiden değişti zaten.
Kısacası 80'in üstüne çıkmamaya çalışayım değil mi GPU için?
Hocam laptop modeli Dell 7567, heatsinke ulaşmak için anakartı komple sökmek gerekiyor bayağı çetrefilli bir iş açıkcası gözüm yemiyor.
Yalnız bu undervolt ne mükemmel bir şey miş ya hiç oyun oynamayın adamın bile kullanması lazım yük altında değilken arada gelen fan sesi hiç gelmemeye başladı

Undervolt normalde bilgisayarın ömrünü uzatan bir şey ama benim şansım olmadığı için bende SSD'yi yok etti :D.
Bence size tavsiyem bilgisayar GPU nuz sinir değere ulaşmadığı sürece sıkıntı etmemeniz performansı düşürmediği sürece sıkıntı yok.
Örneğin benim ekran kartı Max sıcaklığı 88 derece 86 dereceye ulaşıyor benim bilgisayarda eğer soğutucu yoksa.
İşlemci de bana göre isterse 95 derecede kalsın yeter ki frekans düşürmesin son gücünü versin istediği sıcaklıkta çalışsın hani 80 dereceye düşsün gibi takıntılarim yok ancak benim bilgisayar ısıdan dolayı 4 GHz'den 3.2 GHz'lere kadar düştüğü için bana ciddi sıkıntı çıkarıyor undervolt aşırı şart.
ekran kartım 1050ti
gpu 80 dereceyi sürekli yüzde yüz kullanımda bi yarım saat oynayınca görüyor işte dediğim gibi hiçbir throttle olmuyor 1700mhz de çalışıyor sürekkli mhz 1600 e düsürüp sıcaklıgı da düsürebilirim
hocam bir de bu undervolt sayfasında cpu cores,turbo limits gibi ayarlar var onlara dokunmayayım demi?fan temizliğini yeni yaptım macun 8 ay önce değişti
Eğer -125 mv de mavi ekran vermeden 80 dereceleri görüyorsa gerçekten çok iyi stabil çalışıyorsa (sabit GHz de) hiç elleme başka ayarları gerçekten çok iyi ekran kartı da daha serin olabilir ama 80 derece de sıkıntı yok macun degistirmeye korkuyorsanız.(Garantisi devam ediyorsa sıkıntı olabilir içini açmanız)

Son düzenleme:
Bilgisayarda bir sorun olabilir gerçekten. Gördüğün gibi kimse bilmiyor bunun hakkında bir şey. NVMe portunda sıkıntı olabilir, onu test ettin mi?
86 dereceye ulaşıyor
Bu sıcaklık fazla değil mi, niye böyle oluyor?

Ayrıca Monster kullanıyorum, SSD var ve undervolt da yaptım. Yine aynı şekilde yapan bildiğim birkaç kişi daha var. Onlarda da böyle bir sıkıntı yok.

Bilgisayarda bir sorun olabilir gerçekten. Gördüğün gibi kimse bilmiyor bunun hakkında bir şey. NVMe portunda sıkıntı olabilir, onu test ettin mi?

Ayrıca Monster kullanıyorum, SSD var ve undervolt da yaptım. Yine aynı şekilde yapan bildiğim birkaç kişi daha var. Onlarda da böyle bir sıkıntı yok.
Şuan soğutucu olduğu için(sadece bilgisayarı havaya kaldıran) 78 79 derece de takılıyor,başka arkadaşlar da 86 dereceye ulaşıyormus aynı bilgisayarda.
SSD portu olarak da pm981a yi çıkarıp onun yerine xpg i takip daha sonra Windows u kurdum undervolt yaptıktan sonra yine yok oldu.

SSD'niz M2 sata mı ? bu sorun sanıyorum m2 sata da oluyor anak benim bilgisayarıma özgü olabilir :(
Pazartesi günü başka bir M2 sata takıp undervolt yapmayı deneyeceğim bakalım onda reaksiyon göstermez ise 970 evo ile yoluma devam edeceğim inşallah.970 evo nun bozulması riskine giremiyorum çünkü 1 tb olduğu için gerçekten çok üzücü olur benim için.
Samsung pm981a aslında 970 evo bütün değerleri aynı sadece üreticiler için üretilmiş hali 970 evo'nun ama yinede riske giremiyorum.
Bilgisayarın bozuk olması hiç iyi olmaz çünkü 1 kere aşırı coil whine sebebi ile bilgisayarımı değiştirdiler daha 1.5 aylık oldu ve şuan yenisi ile değiştirseler bile ki çok zor yeni kasalar gerçekten hoşuma gitmedi şuanki kasa çok daha iyi ve şık.

Undervolt SSD'yi Bozuyor - Technopat Sosyal
Daha önce benzer konu açmıştın ve birisi böyle bir yanıt verdi ancak başka bir teknik yanıt olmadığı için ikna olmadım.Ben undervolt yaparken cpu cache ve cpu core aynı değere getiriyorum başka bir ayarı ellemiyorum.

Son düzenleme:
@harleyquin12 Mail adresini verebilir misin sana ulaşabilmem için? Benim de sana aynı bilgisayarla alakalı soracaklarım var.

Yenileri ile değiştireceklerini nereden çıkardın peki? Böyle bir şey mi söylediler?

Arkadaş iyi cevap vermiş, mantıklı da konuşmuş fakat senin sorunun devam ediyor sonuçta, ortada olan bir gerçek var.

@harleyquin12 Mail adresini verebilir misin sana ulaşabilmem için? Benim de sana aynı bilgisayarla alakalı soracaklarım var.

Yenileri ile değiştireceklerini nereden çıkardın peki? Böyle bir şey mi söylediler?

Arkadaş iyi cevap vermiş, mantıklı da konuşmuş fakat senin sorunun devam ediyor sonuçta, ortada olan bir gerçek var.
Yenisi ile değiştirme olayını ben varsayım yaptım sonuçta anakarti bozuksa bikgisayarın tamir edemiyorlar değişim de olmuyor ekran kartı ve işlemci bilgisayara lehimli.
Bu gün gözden çıkarabileceğim bir SSD ile deneme yapacağım bakalım hayırlısı olsun.

E postam: [email protected]

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı