SSD disk Windows kurulurken ikiye bölünmeli mi?

thespecialone

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, az sonra PC'ye format atacağım 512 GB'lık bir SSD diskim var, sizde Windows'u yeniden kurarken diski ikiye ayırmalı mıyım?( C: D: Gibi) yoksa bütün mü bırakmalıyım. Daha önceden ayrık kullanıyordum. Sizce en faydalı yöntem hangisi?

Çift işletim sistemi kullanıyorsanız bölmek mantıklı olur. Sistemde ekstra disk yoksa da bölmek sistemde sorun olursa ek bir kurtarma bölümü bulunması açısından daha iyidir. Bunların dışında şart bir durum değil.

1TB ve üstünü bölmenizi öneririm. HDD'lerde her sektör aynı hızda olmadığından 160GB üstünü bölmek mantıklıydı, işletim sistemi HDD'nin daha hızlı olan kısımlarına kurulurdu. Bunlar ince bilgiler. Lakin SSD'nin yapısı daha farklı performans belki düşmez ama daha çok yıpratırsın.

Bizzat kendi denediğim bir yöntem, Intel 600p Nvme SSD'm vardı 512GB. Tek parça sistem kuruluyken bana daha seri çalışıyormuş gibi gelmişti tabi Sata SSD'de nasıldır bilemem ama ben bölmemeni öneririm.

Ssd yi bölmemeli bence windows dışında da bir şey kurmak doğru gelmiyor bana . ufak alın bir ssd 120 yada 240 bir de büyük alıp 2. slot a ekleyin bence . Windows güncellendiğinde veya arka planda bir şeyler çalıştığında kitleniyor bir şeyler kurunca ssd ye .

Technopat Haberler

Geri
Yukarı